Московски съд започна да разглежда на втора инстанция делото, по

...
Московски съд започна да разглежда на втора инстанция делото, по
Коментари Харесай

Московски съд отложи разглеждането на жалбата на Навални по присъдата за измама

Московски съд стартира да преглежда на втора инстанция делото, по което опозиционният водач Алексей Навални бе наказан на 9 години затвор, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на „ Франс прес “ и ТАСС.
 
Съдът реши съвещанието да бъде отсрочено за 24 май. Отлагането на съвещанието беше поискано от самия Навални, който не е съумял да се запознае с аудиозаписа на присъдата.
 
На днешното съвещание страните съумяха да заявяват своите позиции. Защитата изиска анулация на присъдата, а представителката на Прокуратурата - признаването ѝ за законна.
 
Изпратен в пандиза през януари 2021 година по друго дело, Навални участваше в процеса посредством видеоконферентна връзка от наказателна колония номер 2 в Покров, на стотина километра източно от Москва.
 
На 22 март опозиционният политик, упрекнат в отклоняването на милиони рубли дарения за неговите организации за битка против корупцията, беше приет за отговорен в машинация и засегнатост на съда, след развой, извършен в зала в колонията в Покров.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР