Московски съд излезе с решение, с което определя Meta за

...
Московски съд излезе с решение, с което определя Meta за
Коментари Харесай

Русия обяви Meta за екстремистка организация

Московски съд излезе с решение, с което дефинира Meta за „ екстремистка организация “. Така, на процедура се не разрешава активността на обществените мрежи Фейсбук и Instagram на територията на страната. Съдът обаче прави изключение като постанови, че това решение няма да засегне един от продуктите на компанията – услугата за връзка WhatsApp,

Съдът в Тверски регион почете иск, заведен от съветски държавни прокурори за възбрана на активността на Meta на съветска територия, се споделя в изказване на пресслужбата на съда, представено от „ Ройтерс “. Той беше подаден преди дни, когато от компанията на Зукърбърг излязоха със известие, че краткотрайно се анулират рестриктивните мерки за потребление на тирада на омразата във връзка с Русия



Адвокатът на софтуерния колос, Виктория Шагина, съобщи в съда по-рано в понеделник, че Meta не прави екстремистка активност и застава против русофобията, съобщи организация „ Интерфакс “.

ТАСС цитира арбитър Олга Солопова да споделя, че решението ще влезе в действие неотложно. Последиците от оповестяването на Meta за екстремистка организация занапред ще стават ясни. С тази дефиниция в листата на считаните от Русия за екстремистки организации са талибаните и Ислямска страна, Свидетелите на Йехова, само че и фондацията за битка с корупцията на рецензия на Кремъл Алексей Навални. Те са неразрешени на територията на Русия.

Към момента не е ясно по какъв начин WhatsApp ще може да продължи да работи, откакто съдът спря комерсиалната активност на Meta. Анализ на мобилния интернет трафик от днешния ден демонстрира, че Telegram изпреварва WhatsApp, трансформирайки се в най-популярния инструмент за известия в Русия през последните седмици.

За ТАСС юристът по правата на индивида Павел Чиков посочи, че пазаруването на реклами в Instagram или Фейсбук към този момент може да се преглежда като финансиране на екстремизъм.

Според Insider Intelligence предходната година Фейсбук е имал почти 7,5 млн. консуматори, до момента в който 67 млн. е имал WhatsApp.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР