Московската борса ще забрани използването на долари като обезпечение за

...
Московската борса ще забрани използването на долари като обезпечение за
Коментари Харесай

Московската борса забранява ползването на долари като обезпечение

Московската борса ще забрани потреблението на долари като поръчителство за вдишване на транзакции. Ходът е следващ опит от страна на Русия да понижи зависимостта от валутите на нациите, които ѝ постановиха наказания поради войната в Украйна.

В изказване, оповестено на уеб страницата на борсата, се споделя, че новата политика ще влезе в действие на 29 август. Допълнителни детайлности не се дават. 

По-рано този месец Московската борса, най-голямата в страната, съобщи, че ще ограничи потреблението на долари като поръчителство до 25% от 50%.

Руските управляващи показаха угриженост по отношение на самостоятелните и корпоративните притежания на валути, окачествени като „ вражески “, призовавайки за превръщането им в други възможности.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна през февруари, Съединените щати и техните съдружници постановиха няколко кръга от наказания, в това число на най-големите кредитори в страната и на Владимир Путин. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР