Мощно земетресение разтърси Тайван. Трусът със сила 7.2 по скалата

...
Мощно земетресение разтърси Тайван. Трусът със сила 7.2 по скалата
Коментари Харесай

Мощно земетресение разтърси Тайван, има жертви и много разрушения ВИДЕО

Мощно земетресение раздруса Тайван. Трусът със мощ 7.2 по скалата на Рихтер е регистриран на 18 километра от град Хуалиен малко преди 8 часа локално време.

Издадено е предизвестие за цунами. Очакваше се талази с височина до три метра да доближат крайбрежията, само че за благополучие, това не се случи. Трусът е бил усетен и в Япония, където част от жителите на Окинава са били евакуирани.

????????????
— Pure Heart ❤️???? (@Pure0Heart0)

По първична информация в Тайван има доста разрушени здания. Съобщава за минимум една жертва и десетки потърпевши.

Училищата изтеглиха учениците си на спортните стадиони. Много дребни деца са с мотоциклетни каски, с цел да се предпазят от падащи предмети на фона на продължаващите вторични земетресения, заяви АП.



Движението на влаковете е прекратено на целия остров с население от 23 милиона души, както и на метрото в Тайпе, където новопостроена надземна линия отчасти се отдели. Националното законодателно заседание, издигнато преди Втората международна война, също имаше повреди по стените и таваните.

Сеизмичната интензивност в региона продължава. Регистрирани са още няколко рискови вторични труса със мощ над 4 по Рихтер.



Това е най-силното земетресение в региона от 25 години насам. През септември 1999 година земетресение със мощ 7.6 по Рихтер умъртви 2400 души в Тайван и унищожи пет хиляди здания.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР