Мощният вятър в Пловдив нанеси щети за хиляди левове... а

...
Мощният вятър в Пловдив нанеси щети за хиляди левове... а
Коментари Харесай

Пак изпопадаха знаците на Централна гара в Пловдив! Само вятърът ли е виновен? СНИМКИ

Мощният вятър в Пловдив нанеси вреди за хиляди левове... а знаците на Централна гара - те пак изпопадаха.

Силният, на моменти плевел вятър, нанесе съществени вреди в Пловдив и региона. Един след различен валят сигналите за паднали дървета и счупени клони. Черешката на тортата пък е изолираност на блок в " Тракия ", която толкоз " майсторски " е направена... че се откърти и падна върху площадка на детска градина. За благополучие няма потърпевши при случая, а от Общината оповестиха, че стартира инспекция по случая.

" Тази нощ беше ужасно, съвсем не сме спали. Падаха стъкла в коридора на кооперацията, в която живеем ", показа четец на GlasNews.bg.



На места в града стихията съумя да провокира и безпорядък с трафика, а на затворения сектор на бул. " Христо Ботев " край Централна гара знаците, които контролират смяната в придвижването по пътя, още веднъж изпопадаха.

Единствените знаци, които са устояли на порива напразно, са тези, които са укрепени с чувалчета пясък. Така създалата се ситуация представлява риск за преминаващите водачи.

Всички табели по бул. " Христо Ботев " към Денталния факултет на МУ-Пловдив и към Сточна гара са на асфалта. В подлеза на гарата пък паднало ламаринено ограждение, съобщи кореспондент на GlasNews.bg.



Заради мощния вятър и падналите дървета преустановиха движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре.

Има нарушавания в графика на придвижване на влаковете.

На уеб страницата на БДЖ е посочено, че пътническите влакове Карлово – Пловдив и Пловдив – Панагюрище престояват на гара Филипово поради провиснали и паднали клони върху стоманения път.

От рано сутринта всички екипи на „ Градини и паркове “ са на терен и не престават да отстраняват вредите, нанесени от ураганния вятър.

До късно нощес 4 екипа съумяха да отстранен над 20 паднали огромни дървета по подадени в предприятието сигнали. До момента в допълнение са постъпили  още 18 сигнала – за ул. „ Росен “, „ Ракита “, „ Авксентий Велешки “, „ Бадемите “, „ Нестор Арабаджиев “, „ Радецки “ и „ Капитан Райчо “, бул. „ България “ и други места в града.

Силни пориви напразно до над 100 км/час се чакат през целия ден, а съгласно метеорологичните прогнози – и на следващия ден.

Призоваваме жителите да заобикалят прекосяването и паркирането на коли под дървета. Бъдете деликатни за вероятни летящи във въздуха предмети.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР