Мощният тихоокеански тайфун Манхут парализира нормалния живот и транспортните комуникации

...
Мощният тихоокеански тайфун Манхут парализира нормалния живот и транспортните комуникации
Коментари Харесай

Десетки жертви във Филипините заради ураган, предстоят проблеми в Хонконг

Мощният тихоокеански ураган " Манхут " сковава естествения живот и транспортните връзки в Хонконг. Към този миг локалната метеорологична обсерватория усили сигнала за предизвестие за стихии до оптималното десето равнище.
По данни на метеоролозите, сега центърът на тропическия циклон се намира в акваторията на Южнокитайско море на разстояние 150 км. от мегаполиса. Тайфунът се пренасочва към брега на западната част на китайската провинция Гуандун и ще доближи материка следобяд.
Поради неприятното време в Хонконг, учебните заведения, офисите и магазините са затворени. Преустановени са товаро-разтоварителните работи в пристанището, фериботните и автобусните услуги са прекъснати. На интернационалното летище Чек Лап Кок стотици полети, в това число полетът на " Аерофлот " до Москва, са анулирани.
Въпреки че силата напразно в централната част на тайфуна е намаляла до 175 км / ч, той въпреки всичко съставлява забележителна заплаха за района, предизвестяват от метеорологичната обсерватория. Циклонът е вдигнал огромни талази в морето, той е съпроводен от интензивни дъждове, способни да причинят огромни наводнения. По разпореждане на управляващите в Хонконг са евакуирани към хиляда поданици на две риболовен селища, които биха могли да бъдат наводнени.
Ден по-рано, " Манхут " мина над Филипините, където по последна информация са починали 25 души. Друга жертва на бедствието е станал гражданин на остров Тайван. Повечето от хората са починали вследствие на свлачищата в административния регион Кордилера.
В провинция Кагаян, под ударите на бедствието, се оказаха повече от хиляди жилищни здания, има проблеми с връзката и снабдяването с електричество. Във краткотрайните убежища остават към 105 хиляди души, евакуирани по-рано от крайбрежните региони. Служители на филипинското ръководство за атмосферни, геофизични и астрономически услуги (PAGASA) предизвестиха, че продължаващите дъждове могат да доведат до нови свлачища и наводнения, и предлагат на локалните поданици да съблюдават всички защитни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР