Мощна зимна буря продължава да връхлита САЩ, оставяйки повече от

...
Мощна зимна буря продължава да връхлита САЩ, оставяйки повече от
Коментари Харесай

Мощна снежна буря в САЩ остави на тъмно над 350 000 души | Бурята спря и въздушния транспорт в голяма част от страната

Мощна зимна стихия продължава да връхлита Съединени американски щати, оставяйки повече от 350 000 души на мрачно.

Обилен сняг, мразовит дъжд и лед събориха електропроводи по продължение на 2 000 благи от Арканзас и Тенеси през Илинойс и Охайо до Кентъки и Западна Вирджиния.

Повече от три метра сняг се изсипаха в някои елементи на Ню Мексико, където двама души починаха при произшествия, свързани с метеорологичните условия.

Торнадо се спусна покрай Тускалуза, Алабама, убивайки един човек и ранявайки осем други.

В Тексас повече от 70 000 консуматори останаха без ток.

Този брой бледнее спрямо 4,3 млн. души, които са останали без ток по време на зимната стихия през февруари предходната година, която нанесе вреди на електропреносната мрежа в щата Тексас.

Губернаторът на Тексас Грег Абът съобщи, че тази година щатът е добавил запаси за електрическа енергия в мрежата, което подсигурява, че този път спиранията ще бъдат минимални.

" Продължаваме да реагираме с цялостна мощ на зимното време, което сега визира нашия щат ", съобщи Абът в изказване в туитър.

" Електропреносната мрежа действа пълноценно и продължава да бъде надеждна. "

В момента бурята се движи на изток, като под прицела ѝ са Ню Йорк, Пенсилвания и Масачузетс.

В момента 80 милиона души в този район са под наблюдаване и предизвестие за зимна стихия, като се чакат спомагателни спирания на електрозахранването.

През идващите 24 часа се чака изобилен снеговалеж, в допълнение към мразовит дъжд, киша и лед, което ще сътвори рискови условия.

Бурята спря и въздушния превоз в огромна част от Съединени американски щати. От петък насам са анулирани към 4000 полета, а 3000 са отсрочени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР