Мощна буря връхлетя Бургас и околните населени места малко след

...
Мощна буря връхлетя Бургас и околните населени места малко след
Коментари Харесай

Ураган помете Поморие, срути се покрив на закрит басейн, вятърът отнесъл жена от плажа! /СНИМКИ/

Мощна стихия връхлетя Бургас и близките обитаеми места малко след 16.00 часа. Най-тежка е обстановката в Поморие, където е в действие отчасти бедствено състояние. Щетите в Поморие след мощната стихия са големи – електрическата подстанция, която зарежда града и близките села не работи.

Нанесени са доста материални провали по здания и коли. Има и доста паднали дървета, заяви пред Българска национална телевизия кметът на града  Иван Алексиев.

„ Екипите на ЕВН работят, само че в околните 24 часа не се окачва да има ток. Това значи, че довечера Поморие е на мрачно, уличното осветяване не работи. Затова съм помолил полицията, в случай че могат, да изпратят в допълнение полицейски сили.

В непрекъснат контакт съм и с регионалния шеф проф. Нейкова, само че и тя не може да дойде, тъй като пътят Поморие-Бургас е затворен. Дори и в тъмното, сега, пожарникарите режат дървета и освобождават улици “, сподели Иван Алексиев.

Вятърът срути покрив на закрит басейн, цялостен с хора, в хотел в града. Две дами са потърпевши леко, останалите туристи са се отървали единствено с нерешителност.

Спасен е мъж, който е паднал от борда на яхта в морето край Поморие. Той е бил изваден на изсъхнало от хора от прилежащ кораб и е в положително положение.

Десетина яхти са отнесени във вътрешността в морето.

Жена, която правела кални бани, когато бурята се разразила, е била отнесена от вятъра и пусната назад в калта, съобщи кмета на Поморие. За благополучие, тя не е потърпевша.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР