Мощен взрив разтърси Загорския оптико-механичен завод в руския град Сергиев

...
Мощен взрив разтърси Загорския оптико-механичен завод в руския град Сергиев
Коментари Харесай

Мощен взрив в завод в руския град Сергиев Посад, ранените са десетки

Мощен гърмеж раздруса Загорския оптико-механичен цех в съветския град Сергиев Посад, съобщи ТАСС, като се базира на съветското здравно министерство. Сергиев Посад се намира в Московска област, на 75 км от столицата.

" В резултат на произшествието в завода в Сергиев Посад пострадаха 43 души. Деветнадесет са в болница, трима са в тежко положение, на 21 е оказана амбулаторна помощ, отдолу под руините са измъкнати трима души в тежко положение ", се споделя в изказване на здравното министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

Взривът е бил в склад за пиротехника, нает от частна компания. Не е ясно какво е имало в помещението. Фирмата е имала редица наставления за усилване на ограниченията за сигурност, а от април е и във банкрут.

Районът е отцепен. На мястото работят 150 души - пожарникари и чиновници на гражданска отбрана. От ударната вълна са потърпевши 20 многоетажни жилищни блока, две учебни заведения, състезателен комплекс и лицей. В завода е оповестена цялостна евакуация.

Причина за гърмежа е " нарушаване на софтуерните процеси ", версията за офанзива с дрон беше отхвърлена.

По-рано през днешния ден губернаторът на Московска област Андрей Воробьов съобщи в информационното приложение " Телеграм ", че е допустимо петима души да са затрупани след гърмежа в Сергиев Посад. В изявление за телевизия " Россия-24 " Воробьов сподели, че след гърмежа общо 52 души са имали потребност от здравна помощ.

Властите отвориха гореща телефонна линия по отношение на детонацията. По информация на незабавните служби повода за гърмежа в склад с пиротехника с повърхност 1600 квадратни метра, е човешка неточност.

На мястото на произшествието работят 11 екипа на незабавна помощ и четири екипа на териториалния център за оказване на здравна помощ при произшествия. Един от хеликоптерите на центъра е зает с откарването на потърпевши в лечебни заведения в района.

Представители на завода обявиха, че точното място на детонацията в Сергиев Посад е склад с пиротехника на компанията " Пиро-росс ", който е в непосредствена непосредственост до територията на завода, само че не е част от нея.

Губернаторът Воробьов обаче сподели, че макар названието си " оптико-механичен " заводът се занимава основно с произвеждане на пиротехника.

" Намираме се на територията на оптико-механичен цех, който обаче от дълго време към този момент няма нищо общо с оптиката и механиката, тук се създава основно пиротехника ", посочи Воробьов, като акцентира, че епицентърът на гърмежа е бил на място, където е била струпана пиротехника.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР