Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалите часове. Само

...
Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалите часове. Само
Коментари Харесай

Мощен буреносен фронт: Буря удари Стара Загора, Хасково и Димитровград, София

Мощен буреносен фронт е минал над България през миналите часове. Само в границите на един час са паднали към 3000 мълнии.

Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни превалявания, мощен вятър и градушки.

Силна гръмотевична стихия удари региона на Стара Загора, Хасково и Димитровград във вторник вечерта. Зрелищни фрагменти от естествената буря бяха качени във Фейсбук страницата на „ Метео Болканс “.

Съобщава се за съществени материални вреди от паднали дървета. Бурята е била съпроводена от мощен вятър, проливен дъжд и гръмотевици.

Стихията е траяла повече от два часа и е прекъснала електричеството в цели квартали в Стара Загора за към 30 минути. Много от улиците в града, изключително в по-ниските елементи, са превърнати в реки. Има и извадени павета и запушени шахти, сподели за NOVA секретарят на общината.

Нов проливен дъжд се изсипа над Карлово и заля улици и къщи.  Валежът е почнал малко след 19 ч. и е траял по-малко от час,  като  отново най-засегната е сградата  на Професионалната гимназия по жп превоз „ Христо Смирненски “,  намираща се в подножието на спонтанния водосбор.

Новите потоци вода на практика са унищожили постигнатото  по почистването от нощес и през днешния ден, показа пред Радио Пловдив шефът на учебното заведение Стефан Филчев.

По думите му стартира организация на хора и техника  за премахване на  нанесените вторични вреди.  По опция, най-вероятно ще се работи и през нощта, сподели шефът на гимназията.

Входът на метротостанция „ Бизнес парк “ се изпълни с дъждовна вода след пороя, който се изсипа над София във вторник.

„ Метрото при Бизнес парк – наводнено! “, това оповестиха във фейсбук страницата си „ Метео Балканс “.

Във фейсбук страницата на „ Метео Балканс “ са публикувани снимки на преминаващите през водата пасажери на метрото.

Съобразителна жена е събула обувките си и минава боса през неочакваното затруднение.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР