Мошеници са съществували по всяко време, а сега с развитието

...
Мошеници са съществували по всяко време, а сега с развитието
Коментари Харесай

Класически видове измами: Пазете се!

Мошеници са съществували когато и да е, а в този момент с развиването на технологиите, измамниците и техните схеми стават все по изобретателни. Независимо от това, старите, изпитани от времето способи за плячкосване, не престават да работят.

По-долу описваме 10 типичен схеми, които измамниците употребяват, с цел да получат нелегално пари.

Увреждане на имущество

Представете си, че инцидентно сблъскате с чужд и нещо негово скъпо пада на земята и се счупи. Всеки почтен човек, повреждащ нещо непознато, усеща виновност и ще се опита да предложи най-малко частична отплата за повредената непозната благосъстоятелност.

Първоначално в тази скица са употребявани дините, когато цените им са били доста високи, изключително в Япония. Мошеници съзнателно се блъскат в японски туристи, изпускайки дини и желаят отплата за тяхната за тяхната стойност. Туристите не се съпротивляват и се бъркат за портфейла.

В актуалния свят този тип измами се е трансформирал. Сега, " скъпи " очила, телефони и даже вази и други предмети в първокласни опаковки паднат на земята и се чупят.

Намерени пари

Тази скица е доста елементарна, нелогична, само че доста хора се хващат в нея.

Непознат човек идва при вас при вас и споделя, че е намерил пари и не знае какво да прави с тях. По време на диалога той загатва, че ще раздели тези пари сред вас.

В последна сметка, по един или различен метод, вие сте уверени да станете съизвършител в закононарушение, защото се съгласявате да споделите непознати пари или да дадете препоръки, по какъв начин най-добре да се присвоят средствата.

Ценен съвет: не пипайте по никакъв метод тези пари, даже в случай че сте помолени да го задържите краткотрайно!

След известно време измамниците могат да заявят, че сте откраднали парите и да изискат обезщетение.

Измами с пръстени

Хубава госпожица наподобява объркана и смутена. Тя идва при вас и споделя, че е изгубила сватбения си пръстен. Пита дали сте го намерили, дава си координатите при положение, че го намерите и дава обещание добра премия.

След известно време " инцидентно " се срещате с човек, който в действителност е намерил пръстена, и когато се опитате да го вземете от него, той пита за пари.

Измамници ви подвеждат да дадете поисканата сума, само че пръстенът, който се употребява в тази скица, е на ниска цена и не надалеч коства парите, които сте дали за него. Мошениците разчитат на това, че вярвате в обещанието на момичето да ви възнагради, в случай че намерите пръстена.

Лотариен билет

В тази мошеническа скица жертвата е накарана да купи билет за лотария.

Преди необятното потребление на интернет са употребявани части хартия, а в този момент са постоянно употребявани уеб страниците, през които се правят сходни транзакции.

Освен това, при тази интервенция се изисква лице, което е осведомено с жертвата и оказва помощ да се извърши лъжливата договорка. Един от измамници споделя, че спечелил от
лотарията, само че не може да си вземе облагата, защото страната лишава част или всичките пари поради някакви отговорности, да вземем за пример прехрана за деца.

Такива измамници ще изискат съвет и също по този начин чакат жертвата да се обади на горещата линия, с цел да ревизира номерата на печелившите билети или фишове. След това оферират на жертвата да купи подправяния " печеливш " билет с огромна отстъпка. Това би му донесло доста повече пари от дадените за него, само че в последна сметка жертвата губи сумата.

Испански пандизчия

Този вид машинация е толкоз остаряла и екзотична, че остава единствено да се изненадате, какъв брой хора още попадат в клопката й.

Едно лице заявява, че е благородник, който е държан в плен под измислено име. Той се нуждае от пари, с цел да се освободи. Той обаче не може да разкрие същинското си име, само че в случай че му помогнете, ще получите великодушна премия.

Когато започнете да му помагате, " благородният мъченик " има от ден на ден и повече компликации и се нуждае от от ден на ден и повече пари.

Днес този тип машинация се назовава " Нигерийски принц ".

Банкова сметка

Затем они часть денег подменяют на фальшивые. Либо просто исчезают по " официальным " делам, включая передачу фальшивых денег на дальнейшее обследование.

Если хотите избежать такого типа мошенничества, то просто отказывайтесь от любых подобных просьб.

Разбира се, надали ще позволите на първия срещнат да ревизира банковата ви сметка. И измамниците знаят за това.

Те се показват за следователи и ви въвличат в мошеническа скица, като декларират, че се нуждаят от помощ, с цел да разкрият финансово закононарушение. В тази лъжлива скица ще бъдете помолени да изтеглите пари от сметката си, с цел да могат следователите да ревизират банкнотите - несъмнено, във ваше наличие. Те настояват, че ревизират серийните номера на банкнотите, вземат си бележки и сякаш вършат одит.

В хода на " инспекцията " те заменят огромна част от парите с подправени. Или просто изчезват, извикани по " незабавни случаи ", като задържат парите за щателна инспекция и по късно връщане на притежателя.

Фалшиви служащи

В тази лъжлива скица подправените служащи идват във вашия дом, с цел да ревизират за приключване на газ, вода или някакъв различен проблем.

Казват ви да включите или изключите нещо, а по-късно да напуснете помещението, до момента в който те би трябвало да виждат някои промени в работата на оборудването.

Но това е единствено трик, който има за цел да ви отвлече вниманието. Самите мошеници в този миг изследват вашия дом за скъпи предмети.

Трудно е да не имаме вяра на такива подправени служащи, само че предприятията, за които работят би трябвало да имат нужната информация за тях. Освен това същинските служащи няма да имат нищо срещу, в случай че решите да се обадите в компанията, с цел да ревизирате дали в действителност имат подобен чиновник.

Мръсотия върху дрехата

Един доста общителен чужд идва при вас и споделя, че имате някаква нечистотия на гърба на вашето яке. Преди да се опомните той и други общителни хора смъкват връхната ви дреха и стартират да я почистват от въображаемото изцапване.

Заедно с якето, сакото или палтото, в ръцете на мошеника са портфейлът, телефонът и всички други скъпи неща, които са по джобовете ви.

Често в действителност имаш мръсно място върху сакото си, което ви е било авансово направено от същите учтиви и услужливи непознати, тъй че измамата наподобява естествена.

Измами при транспортни злополуки

В остарялата версия на тази лъжлива скица, самоуверен шарлатанин изкача пред колата ви и пада върху предния похлупак.

Като предписание този шарлатанин има някаква предходна контузия. След това той или изисква неотложно обезщетение, или желае да ви води до болничното заведение, където се удостоверява пострадването му.

В по-късната версия на този вид измами, след " случая " мошеникът споделя, че е добре и че не се нуждае от здравна помощ. Въпреки това, той твърди, че вследствие на рухването е потърпевш телефона или друга скъпа негова движимост.

Жертвата на измамата се радва, че индивидът е останал жив и здрав и е благополучен да компенсира цената на разваленото нещо.

Освен това, по предписание, се намира и засегнат минувач, който е бил очевидец на вашето " закононарушение " и заплашва да се оплаче, в случай че не сте съгласни да платите на потърпевшия.

Обикновено тези подиуми наподобяват доста безапелационни. И въпреки всичко телефонът, преносимият компютър или всяко друго нещо, за което се твърди, че е потърпевшо, авансово е счупено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР