Морска спасителна служба от канадския град Халифакс е извадила 10

...
Морска спасителна служба от канадския град Халифакс е извадила 10
Коментари Харесай

Канадски спасители извадиха 10 тела от потънал испански кораб

Морска избавителна работа от канадския град Халифакс е извадила 10 тела от испански траулер, който потъна покрай източното крайбрежие на Канада, оповестиха за Ройтерс избавителните служби.

Все още са в неопределеност 11 души от екипажа на траулера.

" За страдание Обединеният координационен избавителен център в Халифакс може да удостовери, че още три тела на починали бяха извадени от потъналия рибарски транспортен съд ", заяви самият център в " Туитър ".

По-рано той заяви, че са извадени седем тела.

Трима оживели от екипажа на траулера, в положение на остра хипотермия, бяха открити в избавителна лодка във вторник сутринта. Все още не е ясно какви са аргументите за потъването на кораба.

Спасителните интервенции към момента продължаваха през вчерашния ден сутринта с присъединяване на аероплан, два хеликоптера, избавителни кораби и един испански и два португалски траулера, заяви испанската морска избавителна организация.

Екипажът на траулера се е състоял от 24 души - 16 испанци, петима перуанци и трима ганайци, заяви испанското министерство на риболова. Това е най-тежкото произшествие с присъединяване на испански транспортен съд от години насам. Траулерът е потопен на към 450 километра югоизточно от Нюфаундленд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР