Морска гара - Бургас0 коментара за Морска гара - БургасОбщина

...
Морска гара - Бургас0 коментара за Морска гара - БургасОбщина
Коментари Харесай

Бургас ще има нова емблема! Изграждат детски научен център с планетариум на Морска гара!

Морска гара - Бургас

0 коментара за Морска гара - Бургас Община Бургас има обезпечено външно финансиране за основаване на детски теоретичен център с планетариум в Зоната за публичен достъп до пристанището. С разрешението на локалния парламент осъществяването на плана бе задействано през днешния ден.

Предвижда се детският теоретичен център да бъде ситуиран на 1 и 2 етаж в постройката на Морска гара, а планетариумът директно до нея. За осъществяването на плана ще работят в синхрон Община Бургас, Пристанище Бургас, Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура ", Министерство на превоза и Министерство на енергетиката. Привлеченото външно финансиране идва от компанията " Шел ".

Концепцията за детския теоретичен център изготвя екипа на " Музейко " - към този момент потвърдил се в България със своята креативност. Той ще включва разнообразни зони и интерактивно съоръжение в три посоки:

Минало - където ще бъде провокиран откривателският дух на децата.

Енергия - място за екологично образование и опити.

Иновации - където децата да развиват своето въображение и да са в крайник с новостите и трендовете на 21 век.

Детският център няма да е единствено място за игри. Там по занимателен метод и в пробна среда децата ще се учат. Инженерните и естествените науки създават все по-търсени експерти в международен мащаб, каквито у нас не доближават. Чрез научния център те ще станат по-привлекателни и разбираеми за децата, с цел да може някой ден част от тях да се осъществят в специалности, свързани с тази област на знанието.

Очаква се със характерната си форма планетариумът да се трансформира в една от знаковите и най-снимани забележителности в Бургас. Той ще е с 8-метров купол и посредством 2D и 3D визуализации ще демонстрира познатия ни космос. Там децата ще получават познания по астрономия, физика и въобще в областта на точните науки.

" Важно измерение на новия план е неговият туристически капацитет ", акцентира кметът Димитър Николов. Според него детският теоретичен център с планетариум ще е място, което на драго сърце ще посещават и деца от други български градове, както и техните родители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР