Морето от жълти и оранжеви велосипеди из публичните места на

...
Морето от жълти и оранжеви велосипеди из публичните места на
Коментари Харесай

Български пианист се прочу в Сингапур със странна, но благородна инициатива

Морето от жълти и оранжеви колела из обществените места на Сингапур демонстрира какъв брой бързо градът-държава е прегърнал концепцията за колела чартърен, откогато преди година с тази активност започнаха да се занимават два китайски оператора - Ofo и Mobike, написа Channel News Asia.

Българският преподавател по пиано Живко Гиргинов, който живее на острова от девет години, се подразнил от десетките счупени колела, който откривал на всички места край улици и алеи.



" Мои другари един път се оплакаха, че има развалени колела на всички места и, че нищо не може да се направи, " споделя той. " Не аз не се съгласих с това. "
32-годишният българин решил да вземе нещата в свои ръце, създавайки екип от съидейници, с които открива и по-късно връща изоставените развалени колела на работилниците на съответните компании оператори.



Доброволческата му активност започва предишния септември и до момента той и хората му са намерили и върнали над 400 велосипеда.

Групата му прави обиколки из избрана локация в Сингапур, събира изоставените колела и ги връща в централна част на града. След това Гиргинов наема камион за 150 щатски $ и отнася велосипедите в работилницата на фирмата-собственик.

До този миг той заплаща за всичко от джоба си, само че разширението на самодейността може да наложи да се потърсят спонсори.

Трите велосипедни оператора в Сингапур - Ofo, Mobike и локалната компания oBike, правят оценка неговата активност.

" Ние непрекъснато приказваме с Живко за това по какъв начин да работим дружно, с цел да създадем една още по-благоприятна среда за колела, " споделя Шарън Менг, управител на Mibike Singapore, добавяйки, че компанията е дала на Гиргинов безграничен заем за активността му.

Според него сходни " обществени опити " предизвикат хората да схванат по какъв начин могат да допринесат за богатството на обществото.

" Някои от приятелите ми настояват, че напъните ми са глупави, " споделя той в деня против Нова година, който също е посветил на събиране на колела. " Но аз считам, че всички сме част от това общество и би трябвало да мислим какво можем да създадем. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР