Мореплавателите измъкнаха на косъм победа с 3:2 над коравия отбор

...
Мореплавателите измъкнаха на косъм победа с 3:2 над коравия отбор
Коментари Харесай

Мореплавателите с мъка биха 11 яки негри

Мореплавателите измъкнаха на косъм победа с 3:2 над коравия тим на Гана, а можеха да пропилеят всичко безусловно в последната минута на 9-минутното добавено време!

При 3:2 вратарят на иберийците направи ужасяваща неточност, като си постави топката да шутира умерено, без да види ганаеца зад тила си.

Чудо избави мореплавателите от ремито, което щеше да е по-логичният свършек на мача.

Яловото първо полувреме изобщо не предвещаваше голеадата 3:2 през второто.
Резултатът бе открит от Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа, направена от самия него, в 65-ата минута и стана първият футболист с голове на пет международни шампионати. Срещата стартира умерено и играта се водеше сред двете наказателни полета. Едва в 10-ата минута се стигна до първата голова опция и тя бе в интерес на Португалия. Грешка на Томас Партей бе последвана от извеждащ пас към Кристиано Роналдо, който излезе очи в очи със стража на Гана. Ати-Зиги обаче прозорливо съкрати дистанцията и не разреши на мегазвездата да насочи удар. Три минути по-късно Рафаел Герейро центрира в наказателното поле, където Роналдо скочи най-високо, само че не съумя да уцели вратата на африканския отбор. В 31-ата Кристиано най-сетне съумя да прати топката в мрежата на Гана, само че реферът анулира попадението, защото секунда преди този момент прозвуча съдиъски сигнал за нарушаване в офанзива. Повторенията демонстрираха, че Роналдо си е оказал помощ с ръце във въздушното единоборство с Александър Джику преди да стреля към вратата на Ати-Зиги. Отново португалецът бе забъркан в хубава офанзива три минути преди почивката и опита удар, който обаче бе блокиран от ганайския защитник Амартей. Черните звезди влязоха много по-уверено във втората част и в 55-ата минута стигнаха до първата си опция в мача. Мохамед Кудус пробяга съвсем половината терен с топка в краката, откакто Рубен Невеш не съумя да го спре. Ганаецът шутира мощно от границите на наказателното поле, само че топката мина около левия дирек на Диого Коща. Португалия обаче първи стигна до гол 10 минути по-късно. Роналдо бе съборен в наказателното поле от Мохамед Салису и реферът Исмаил Елфат не се поколеба да уточни бялата точка. Зад топката застана Кристиано, който не трепна и със мощен шут не остави шансове на Лоурънс Зиги – 1:0. Радостта на поругалците обаче бе къса. В 72-ата минута капитанът Андре Аю приключи отлична офанзива на Гана, откакто получи страховит пас от Мохамед Кудус и от близко направи 1:1. Роналдо и съотборниците му обаче бързо отвърнаха на удара. Жоао Феликс получи в 78-ата минута превъзходен пас, който го изведе самичък против Зиги и той не сгреши – 2:1! В 80-ата минута появилият се от аварийна пейка Рафаел Леао получи извеждащ пас отляво, нахлу в наказателното поле и невъзмутимо преодоля Зиги за 3:1!
Минута преди края на постоянното време центриране от левия фланг стигна до Усман Букари в наказателното поле и резервата на Гана с глава върна интригата в мача – 3:2.

Всичко завърши с неповторимата неточност, само че въпреки всичко не съдбовна, в 90+9 на вратаря на мореплавателите, когято зад тила му ганаец открадна топката, по тя бе избита от притичал в смут мореплавател в дребното вратарско поле.

Следващите противници на Роналдо и компания са Уругвай и Южна Корея. Групата се смята за една от най-слабите и дава изключителни шансове на иберийците.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР