Монтирането на оборудване за пропан-бутан принципно води до промени на

...
Монтирането на оборудване за пропан-бутан принципно води до промени на
Коментари Харесай

Бензинът поскъпва: Струва ли си да монтирате АГУ

Монтирането на съоръжение за пропан-бутан кардинално води до промени на цялото транспортно средство. От друга страна, автомобил с LPG е по-икономичен от финансова позиция, защото се изразходва съвсем същото количество газ, само че цената е на половина от тази на бензина.
Предимства на колите с АГУ
Автогазът е освен по-евтин, само че и по-екологичен. Автомобилите с пропан-бутан са най-екологичният превоз след електрическите транспортни средства. Разбира се, той съдържа и нездравословни субстанции, само че те са доста по-малко, в сравнение с в бензина.

Също по този начин при потребление на газ моторът се замърсява доста по-бавно, още веднъж заради по-малкото количество примеси. Освен това промяната на маслото може да се прави на по-големи шпации.

Недостатъци на колите с АГУ
В името на икономичността и екологичността ще би трябвало да пожертвате малко от мощността на автомобила. Причината за това е особеното октаново число на газта. Дори в случай че равнището на компресия остане същото, това гориво гори по-бавно и по-лошо. Но този проблем е отчасти решен в последните генерации на газовите уредби.

Струва си да се отбележат и компликациите при пускане на мотора през студения сезон. Въпреки че нормално подобен проблем нормално поражда, когато LPG е конфигуриран погрешно.

HBO заема доста място в багажника. Но това не се отразява доста на коли с огромно багажно поделение.

Ще би трябвало да решим проблеми с документите, защото след инсталирането на оборудването за пропан-бутан ще е належащо да се вкара преоборудването на типа гориво в осведомителния ваучър.

Като цяло обаче главните дефекти не са чак толкоз съществени и имайки поради все по-голямото повишаване на бензина, то монтирането на АГУ става все по-примамлива концепция за средностатистическия български водач. Трябва добре да си извършите сметка какъв брой коства хубава (модерна) газова уредба и поради това какъв брой километра изминавате годишно, да определите по кое време автомобилът ви ще стане по-икономичен откъм разноски за гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР