Монтанската окръжна прокуратура е внесла в съда за разглеждане обвинителен

...
Монтанската окръжна прокуратура е внесла в съда за разглеждане обвинителен
Коментари Харесай

Мъж, блъснал и убил велосипедист в Монтанско, се изправя пред Темида

Монтанската окръжна прокуратура е внесла в съда за разглеждане обвинителен акт по дело за закононарушение по превоза със умрял велосипедист . В хода на следствието в качеството на обвинен е притеглен мъж с букви К.К. от монтанското село Челюстница. Той е дееспособен лидер на МПС.

Припомняме, че на 27 юни предходната година обвиненият е пътувал в посока регионалния град с лекия си автомобил „ Шевролет “. Времето било топло , ясно и изсъхнало , с съществуване на мощно насрещно слънцегреене , прецизират от прокуратурата.

Около 06:50 часа , подминавайки разклона за с. Горно Церовене, пътуващата с К.К. жена видяла велосипедист . Непосредствено по-късно последвал удар от страна на автомобила. Водачът незабавно спрял и се обадил на телефон за незабавни случаи 112.

На място пристигнали полицейски чиновници . Установена била самоличността на потърпевшия велосипедист – Д.А., който се придвижвал със самоделно съединен мотовелосипед с в допълнение инсталиран мотор с вътрешно горене. Той бил превозен до болнично заведение, където макар подхванато лекуване, мъжът умрял.

От направената по делото правосъдна автотехническа експертиза е видно, че обвиненият е пропуснал да схване движещия се пред него велосипедист , в резултат на което се е получил непряк приплъзващ удар сред автомобила и велосипеда. Нарушението на разпоредбите за придвижване по пътищата от страна на К.К. е в директна причинна връзка с настъпилото произшествие и гибелта на велосипедиста.

Очаква се делото да продължи в правосъдната зала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР