Монтана стана последният полуфиналист в Money + Купа България 2024,

...
Монтана стана последният полуфиналист в Money + Купа България 2024,
Коментари Харесай

Монтана срещу Левски във втория полуфинал за Купата на България

Монтана стана последният полуфиналист в Money + Купа България 2024, откакто в четвъртфинален конфликт с Хебър Пазарджик надделя съперника си с 3-0. Днес състезателите на Даниел Пеев се изправят против Левски София в опит да обезпечат мястото си на финала. Вчера " сините " победиха Берое с 3-1.


Монтана надигра противника във всички волейболни съставни елементи: 34 на 23 сполучливи офанзиви, 6 на 4 аса, 11 на 4 блокади. Най-резултатен в мача стана Кристиян Валчак, с 11 точки. По 10 прибавиха съотборниците му Фахри Путратама и Самуил Вълчинов. За Хебър също с 10 пункта се разписа Калоян Вълчинов. Първите минути в мача бяха белязани от игра на “котка и мишка ” сред двата отбора (7-6). Хебър съумя да вземе превес при 13-10 в своя изгода. Монтанчани обаче съумяха да се върнат в гейма и да заемат лидерската позиция при 19-16 и повече е погледнаха обратно за 25-20.

Състезателите на Даниел Пеев започнаха като по-концентрирания тим във втория гейм, повеждайки безапелационно с 14-7. Без проблеми (21-15), Монтана Волей се приближи до крайния триумф (25-18). Подобен беше сюжетът и в третия гейм, като монтанчани демонстрираха по-стабилна игра в другите детайли, трупайки удобна точкова разлика (6-2, 12-8). В последна сметка, Монтана се поздрави с крайния триумф след 25-15.

“Не започнахме добре, само че това беше очакване. Не съм очаквал, че ще стартираме стремително и безапелационно. Не сме играли никакъв мач от 29-ти декември, даже и другарски. Това е прекомерно дълъг интервал. От тази позиция, чаках, че ще има много грешки в играта. Самите момчета, колкото и да приказваме, че не би трябвало да разграничават противниците, а да ни интересува по какъв начин ние се оправяме в нашето игрище, знаят, че от другата страна на мрежата има млади момчета. Мотивацията не е на 100%. Хубавото е, че виждаме, че макар че има някои неудачи в играта, това не ни въздейства и продължаваме. В хода на мача имаше условия да влязат и други момчета и да усетят самата зала. Утре мачът няма да е същият. Можем да победим Левски, в случай че намерим своята вярна игра и без такива неточности като днешните. Разбира се, Левски сега са в доста по-добро игрово положение. Те нямаха такава пауза, играха евротурнири със мощни съперници. Може би има някаква отмалялост у тях. И не толкоз физическа, сигурен съм, че са готови добре. Да, домакини са, тежко е, несъмнено ще е цялостна залата, което е прелестно. Надявам се това да помогне, с цел да стане добър мач ", сподели треньорът на Монтана Даниел Пеев.

“Прегоряхме. Млади и неопитни състезатели. От другата страна има много опитни състезатели, много класа. Затова работим всеки ден, с цел да можем да държим равнище освен половин гейм. Уроците са доста. Пуснахме тези млади момчета в дълбокото. Това е истината. Трябва да се върви напред с доста мисъл. Очакванията от втория полусезон в Ефбет Супер Волей са да вземем най-малко 3-4 победи ", разяснява наставникът на Хебър Николай Димитров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР