Монтана приключи пилотната част по реализацията на програма “Лайф”. На

...
Монтана приключи пилотната част по реализацията на програма “Лайф”. На
Коментари Харесай

50 домакинства в Монтана получиха екологични отоплителни уреди

Монтана завърши пилотната част по реализацията на стратегия “Лайф”. На 50 семейства са сменени печките на твърдо гориво с екологични уреди, заяви кметът на Монтана Златко Живков.
"Имаме удовлетворени жители, чиито уреди са сменени и ще посрещнат провокациите на зимата ", сподели той.
Бюджетът на програмата е 1 милион 745 000 лв., а присъединяване на общината е в размер на 698 000 лв.. В града са инсталирани две стационарни автоматизирани станции за премерване на атмосферния въздух – в двора да двете гимназии в центъра и до джамията.
Шест общини в България вземат участие в програмата. В последните 20 години имам наблюдаване върху работата на общините в България. Монтана е взела участие във всички огромни планове до в този момент. По "Лайф " първа извърши пилотната си стратегия от шестте общини, сподели някогашният екоминистър и член на УС на стратегия "Лайф " Нона Караджова.
"На процедура Монтана е най-малката община, само че по дейности е преди всичко. Общината първа направи пилотната фаза и конфигурира уредите на семействата. Това е първото нещо, което се случва освен в България, само че и в Европейски Съюз ", съобщи той.
Програма “Лайф” ще се осъществя до 2024 година. От април 2021 година нови уреди ще чакат да получат още 478 семейства в Монтана. Документи не престават да се одобряват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР