Monkey Mia beach- където делфините се срещат с хората. Monkey

...
Monkey Mia beach- където делфините се срещат с хората. Monkey
Коментари Харесай

Monkey Mia beach- където делфините се срещат с хората

Monkey Mia beach- където делфините се срещат с хората. Monkey Mia е морски курорт с обаятелен плаж и известна туристическа дестинация, ситуирана на към 900 км северно от Пърт, Западна Австралия. Това приятно място се намира в залива Шарк, Австралия. Районът е получил статут на международно завещание на ЮНЕСКО.

Monkey Mia е заобиколен от червени пясъчни дюни, бели пясъчни плажове и бистра вода, гъмжаща от диви животни. Но това не е нормален плаж, с който всички сме привикнали. Хората не бързат да плуват тук или да вършат слънчеви бани на пясъка

Тук може да видите туристите да стоят на брега и  да чакат специфични посетители от океана.

Отличителна линия на този плаж е, че съвсем всеки ден делфинi приближават брега и се забавляват край него, без да се опасяват от наблюдаващите. 

Хиляди гости идват тук, с цел да ги нахранят, а те плуват покрай брега от близо петдесет години. Местните знаят имената на тези делфини.

Освен тях можете да видите дюгони, акули, скатове, костенурки и разнообразни риби във водата. Покрай водата има възможност да срещнете пеликани и емута.

Всяка заран стартира с радиорепортаж за броя на делфините и хората на брега.

Традицията да се хранят делфините на плажа почнала през 1964 година Съпругата на локален риболовец видяла делфин да плува наоколо и му дала риба. Рибата му харесала и на идващия ден делфинът се върнал за нова порция. С течение на времето Чарли, както локалните наричали този делфин, почнал да води приятелите си до плажа. Всичко се трансформирало в табиет – Чарли и приятелите му все по-често идвали в плитката вода, с цел да се нахранят.

В края на 80-те години Monkey Mia Beach се трансформирал в атракция. През 1985 година е издигнат специфичен туристически информативен център, а през 1988 година страната изпратила средства за развиването на този район. Освен това там има проучвателен център с лаборатория за проучване на навиците на делфините. Районът е получил статут на международно завещание на ЮНЕСКО.

Ето по какъв начин наподобява гръмотевична стихия от вътрешната страна

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР