Мониторинговата група към Европейския парламент ще проучва обстоятелствата около ареста

...
Мониторинговата група към Европейския парламент ще проучва обстоятелствата около ареста
Коментари Харесай

Евродепутати ще разследват ареста на Бойко Борисов

Мониторинговата група към Европейския парламент ще изследва събитията към ареста на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов

Това заяви за нейната председателка София ин'т Велд.

Искането е получено преди няколко дни от конференцията на ръководителите на Европейския парламент.

Пред "Хоризонт " членът на групата Владимир Билчик, който е от Европейската национална партия, разясни:

"Ние искахме да проведем спор по въпроса в пленарна зала, само че това не се случи. Ще разгледаме обаче въпроса в мониторинговата група. Ние обсъждаме всевъзможни въпроси по върховенството на закона, свързани със обстановката в няколко страни, в това число и в България. Трябва да кажа, че задачата ни там беше доста добра. Така че ще разгледаме този въпрос доста съществено ".

Самата Европейска национална партия се отхвърли от провеждането на спор по въпроса след несъгласие от останалите парламентарни групи.

Бившият министър председател бе задържан през март след акция на Министерство на вътрешните работи в дома му и освободен още на идващия ден, откакто се разбра, че българската прокуратура не е била известена за акцията.

Мониторинговата група бе в изострени връзки с Борисов, до момента в който той бе министър председател. Тя стартира да следи България през лятото на 2020 година Борисов и основният прокурор Иван Гешев отхвърлиха да вземат участие в две чувания и бяха показани от заместници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР