Мониторингът е инструмент за защита на правата на българските граждани,

...
Мониторингът е инструмент за защита на правата на българските граждани,
Коментари Харесай

Радан Кънев с коментар за доклада на ЕК

Мониторингът е инструмент за отбрана на правата на българските жители, с който да им подсигурява европейски стандарти на правда и правдивост.

Това беше първият коментар на евродепутат Радан Кънев по показания през днешния ден в Страсбург отчет на Европейска комисия за напредъка на България по механизма за съдействие и инспекция. "Въпросът не е псевдозащитата на националната чест с отпадането или не на механизма за съдействие и инспекция. Единственото, което има значение е дали българските жители имат правосъдната отбрана, сигурността и на първо място - гаранциите за правдивост, които са право на всеки жител на Европейски Съюз. Независимо какво споделя Жан-Клод Юнкер, ние знаем, че това не е по този начин ", съобщи Кънев, оповестиха от пресцентъра на евродепутата.

"Затова е доста значимо какво следва, какви гаранции имаме като българи и европейци. Към момента имаме една рекомендация от Юнкер към Урсула фон дер Лайен да смъкна мониторинга за подхванатите от България дейности за осъществяване на уговорките ѝ във връзка със правосъдната промяна и битката с корупцията и проведената престъпност ", добави той.

"Предстоящите диспути в Екологичен потенциал би трябвало да подсигуряват на българите, че Европа не ги изоставя на произвола и корупцията. Той би трябвало да покаже на всички европейски жители, че европейските институции не абдикират от отговорността си да подсигуряват законността и справедливостта. Задължително е да влезе в действие ефикасен механизъм за върховенството на закона във всички държави-членки на Европейски Съюз, без значение дали един или различен водач желае да прикрие какъв брой е корумпирано ръководството му ", приключи позицията си Радан Кънев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР