monitor.bgе по-малко от 120 лева излиза лечението на грип, ако

...
monitor.bgе по-малко от 120 лева излиза лечението на грип, ако
Коментари Харесай

120 лв. седмично за лечение на грип вкъщи

monitor.bg

е по-малко от 120 лв. излиза лекуването на грип, в случай че човек го кара у дома, откри инспекция на „ Монитор “.

30 лв. броим единствено за теста, с който се открива болестта. Той не е наложителен и по тази причина не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Докторите се ориентират по симптоматиката дали пациентът е с грип или остро респираторно заболяване.

Дали той е от вид „ А “ или вид „ Б “ няма никакво значение, лекуването е едно и също, разясни завеждащият детското поделение на Инфекциозната болница в София доцент Атанас Мангъров.

Освен теста, в случай че пациентът е дете и върви на детска ясла или градина, родителите би трябвало да броят и 10 лв. на педиатър, с цел да издаде здравна записка. Останалите най-малко 70-80 лв. са за лекарства, витамини и пробиотици. Ако лекарят реши, че болният може да развие бактериална зараза, му предписва и антибиотици, с които сумата удря към 150 лв.. В калкулацията не влизат загубите от болнични, които се изплащат месец откакто документът бъде получен и обработен в Национален осигурителен институт.

От близо месец няма и защитни маски против респираторни болести, какъвто е грипът. Те свършиха в аптеките освен в дребните, само че и в огромните градове още в първата седмица на февруари. Еднократно бяха импортирани количества от Германия и Турция, само че те свършиха за броени дни. Към момента те могат да се намерят в някои дребни аптеки, където цената е 1,50 за маска, в случай че единствено допреди месец тя струваше 3 стотинки. В Пловдив тя удари рекордната цена от 4 лв. за брой, само че приблизително цената в града е 2 лв..

„ Никога българинът не е купувал толкоз доста маски. Няма подозрение, че е поради боязън от ковид “, разяснява още магистър-фармацевт Николай Костов и добави, че интензивно хората купуват още дезинфектанти и медицински алкохол.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забравили
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР