money.bgНай-голямата фотоволтаична централа в Европа, според нейният собственик - испанската

...
money.bgНай-голямата фотоволтаична централа в Европа, според нейният собственик - испанската
Коментари Харесай

Най-голямата соларна централа в Европа вече работи

money.bg

Най-голямата фотоволтаична централа в Европа, съгласно нейният притежател - испанската Iberdrola, към този момент е реалност. През тази седмица 500-мегаватовата слънчева плантация проработи публично, което е една окуражителна стъпка за промишлеността в месеци на редица компликации, свързани с разпространяването на ковид.

Централата, която се намира в западния район на Испания Екстрамадура е построена от над 1,4 милиона слънчеви панела, които ще обезпечават електричество на 250 000 души на година, написа CNBC.

Междувременно през тази седмица консултантската компания Wood Mackenzie понижи прогнозата си нарастването на потенциала на слънчевите централи през 2020 година до 106,4 гигавата от 129,5 гигавата в миналата си прогноза. Това отбелязва 18% спад от равнищата преди пандемията.

От друга страна през миналата година вложенията в нови планове за вятърни централи понижават с близо 25 на 100 до 19 милиарда евро. Близо 13 милиарда евро от тези инвестиции са били за вятърни ферми, построени на сушата.

В момента към 15% от електричеството в Европа се създава от вятърни централи. Според заложената от Европейската комисия (ЕК) цел този дял би трябвало да доближи 50 на 100 през 2050 година.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР