Money.bgБългарските туристи от групата на милениълите пътуват все повече в

...
Money.bgБългарските туристи от групата на милениълите пътуват все повече в
Коментари Харесай

Българите харчат средно по близо 100 лева на ден по време на почивка в чужбина

Money.bg

Българските туристи от групата на милениълите пътуват от ден на ден в чужбина през летния сезон. През 2018 година 37% от тях са почивали зад граница, а през 2019 година процентът е 56%, като приблизително посещаваме по три страни на година. Това демонстрират данните на финтех компанията Revolut, оповестени през днешния ден, като извадката за изследването е основана на всички Revolut консуматори, родени сред 1981 и 1996 (millennial generation).

Revolut изследва навиците на харчене и желаните дестинации за пътешестване на тъй наречените " милениъл " (millennial) потомство измежду своите седем милиона консуматори. В България финтех компанията към този момент има над 70 000 консуматори, като нейни данни демонстрират, че българските милениъли усещат растежа на заплатите и се насочват към отмерено харчене в чужбина, като от ден на ден разнообразяват мечтаните дестинации.

Най-популярните дестинации

Най-популярните дестинации за българските летовници през 2019 година са Англия, Гърция, Щатите, Германия и Холандия. Популярността на европейските курорти по никакъв начин не е изненадваща, поради късите дистанции за пътешестване и улеснение откъм избор на превоз.

Междувременно петте минимум посещавани страни са Бахамските острови, Барбадос, Мианмар, Гватемала и Лихтенщайн. Скъпите полети, дългите дистанции и неподходящите валутни курсове са най-вероятните аргументи за лимитираните почивки до екзотичните дестинации.

Средни дневни разноски

Средните дневни разноски на българските летовници за отмора са 98,86 лева дневно през 2019 година, което бележи спад от 114,27 лева дневно през 2018 година Тази наклонност се вижда при милениъл поколението в цяла Европа, подчетавайки резултата от увеличаващите се цени в обособените пазари и дълготрайната икономическа застоялост, траяла след финансовата рецесия през 2008 година.

Интересен факт е, че от района Централна и Източна Европа българските туристи (с 98,86 лева на ден) са на второ място по на ден харчене след Унгария (105,16 лева на ден). В това отношение изпреварваме Румъния, Полша, Словакия и Словения. България също по този начин заема челото място измежду желаните интернационалните дестинации за румънските туристи.

Къде харчим най-вече?

Данните на Revolut разкриха и страните, в които българските туристи са похарчили най-вече. Безспорен водач тук е Япония, като междинният дневен разход е 400,40 лв.. Съседите ни от Румъния пък харчат най-вече в Малдивите (902,97 лева ден), до момента в който гърците избират Катар със приблизително изхарчени 263,84 лева дневно. От друга страна, българите икономисват най-вече в Ирландия, където междинният дневен разход на родните туристи през 2019 година е единствено 46,23 лв..

Revolut е основан като цифрова опция на огромните банки през юли 2015 година от някогашните капиталови банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът притегля клиенти, като им разрешава да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 7 милиона клиенти в Европа със своите благоприятни условия за следене на разноските, принадлежности за бюджетиране, спестявания и продан на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрала почти 340 млн. $ вложения от известни компании за рисков капитал, в това число Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех сега отваря над 20 000 нови настоящи сметки всеки ден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР