МОН представя предложения за промени в графика на изпитите и

...
МОН представя предложения за промени в графика на изпитите и
Коментари Харесай

МОН предлага промени в графика на изпитите и ваканциите през новата учебна година

МОН показва оферти за промени в графика на изпитите и ваканциите за новата образователна година.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков съобщи, че до края на днешния ден ще бъде подписан и графикът за външното оценяване през новата образователна година:

„ От позиция на изводите, които направихме от завършилата акция, стигнахме до извода, че НВО през идната образователна година ще бъде разграничено като дни във връзка с НВО след седми и десети клас ”.

Според него това ще даде опция на оценителите да се концентрират върху проверяването на работите на учениците след 7-ми клас.

„ Целта е учениците да получат по-бързо оценките си и да стартира класирането в съответните междинни учебни заведения. Изместваме в графика със седмица изпитите след седми клас, с цел да има повече образователно време учениците да се приготвят за тях ”, акцентира министърът.

„ Тези промени в графика ще разрешат за едно по-добро и дейно осъществяване на самите изпити без стрес и натоварване на учебните шефове и учителите, които няма да организират два изпита по НВО в един ден. Така и оценителите ще бъдат по-спокойни и уверени в своята работа при оценката на резултатите след седми клас ”, добави още проф. Галин Цоков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР