МОН не регулира абитуриентските балове - те са въпрос на

...
МОН не регулира абитуриентските балове - те са въпрос на
Коментари Харесай

МОН не може да спре баловете

МОН не контролира абитуриентските балове - те са въпрос на решение на децата и на техните родители . Така просветителният министър Красимир Вълчев отговори на въпрос по кое време се чака да бъде извършена среща с Министерство на здравеопазването за абитуриентските балове на учениците.

По думите му празнуването на завършването е въпрос на самостоятелно решение. Сега е редно да се подхожда внимателно поради обстановката с ковид . Това не значи да няма балове, а да се събират по-малко хора, съгласно Вълчев. От думите му стана ясно, че на процедура няма възбрана да се организират балове - има и може да се даде единствено рекомендация.

Ние сме скептични, че можем да издадем правила за баловете и за това по какъв начин да се събират в заведенията , по този начин ще надскочим компетентността си, посочи Красимир Вълчев.
 МОН предлага баловете да се отсрочат до края на месеца
МОН предлага баловете да се отсрочат до края на месеца

От ведомството поучават да се съблюдават рекомендациите и предписанията

Припомняме, че здравния министър Кирил Ананиев забрани баловете, защото има огромно скупчване на хора контакти, които могат да доведат до разпространяване на ковид.

По-късно дванадесетокласници изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с искане да бъде позволено изпращането на випуск 2020 в учебните дворове при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР