Момичето е загубило любимия си на фронта, а сега под

...
Момичето е загубило любимия си на фронта, а сега под
Коментари Харесай

Спасиха момиче, заклещено между етажите на взривения блок в Днипро

Момичето е изгубило обичания си на фронта, а в този момент под руините са останали и родителите ѝ, чиято орис към момента не е известна

Часове след съветската ракетна офанзива против жилищен блок в Днипро спасителите съумяха да смъкват хванато в капан сред етажите 23-годишно момиче. На фотосите, публикувани от ТВ канала Hromadske, се вижда ужасеното момиче, заклещено в опустошения си апартамент на един от високите етажи, да стиска зелена плюшена играчка.

Дівчині на наших фото — 23 роки. У вересні вона втратила коханого на війні. Сьогодні вона втратила дім. Зараз її батьки перебувають під завалами, їх доля невідома.

Фото: Арсен Дзодзаєв/hromadske
— hromadske (@HromadskeUA)
По-късно спасителите съумяват да стигнат до нея със стълба и да я смъкват, осведоми.

" Снимка, която просто прекатурва червата ви ", написа журналистката Кристина Коцира във Фейсбук.

От медията оповестяват още, че през септември момичето е изгубило обичания си на фронта, а в този момент под руините са останали и родителите ѝ, чиято орис към момента не е известна.

" Моят дом, целият ми живот и мемоари ги няма. Няма я котката, не се знае какво е станало с родителите ми ", написа по-късно момичето в обществената мрежа, представено от " 24 канал ".

Отзовали се доброволци, които оказват помощ при разчистването на отломките, описаха пред Hromadske за първите часове след нещастието. " Истински пъкъл единствено на една минута от вкъщи ми ", споделя Валерий, който е дотичал до мястото 15 минути след гърмежа. " Беше сърцераздирателно, когато един мъж крещеше името на жена си в тълпата към половин час, надявайки се, че тя е извън, а не под руините. (...) Всичко беше мрачно, до блока беше невероятно да се стигне, тъй като всичко в близост беше покрито с арматура, бетон и стъкло. Хората започнаха да изгребват останките и да прекатурват изгорелите коли, с цел да може избавителната техника да се приближи до блока. В разрушените, висящи жилища хората към момента викаха и светеха с фенерчета, суматохата беше безумна “, спомня си още Валерий.

Лев, студент по медицина, който живее в съседство, също незабавно се е отзовал на помощ. „ Дойдох в медицинския център, инструктираха ме да върша превръзки на хората с леки пострадвания. Доведоха ни една жена - нечия майка, тя искаше да я пуснем, плачеше, крещеше, искаше да се върне в блока, с цел да избави детето си. Този глас към момента кънти в главата ми. За страдание не знам по какъв начин е свършило това, психолозите водиха дамата ”, споделя Лев.

Към момента на написването на този материал жертвите при офанзивата против Днипро към този момент са 23 души, 72 са ранени, а 43 са безследно изчезнали.

Междувременно заместник-кметът на Днипро Михаил Лисенко осведоми, че комуналните служби и чиновниците на Държавната работа за изключителни обстановки са съумели да разчистят до момента едвам 45% от отломките и работата напредва постепенно, тъй като съвсем не може да се употребява тежка техника, постанова се всичко да се прави ръчно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР