Момичетата от ПГ Констатин Фотинов, град Самовков, спечелиха титлата на

...
Момичетата от ПГ Констатин Фотинов, град Самовков, спечелиха титлата на
Коментари Харесай

Самоковки спечелиха титлата на Световното ученическо първенство по баскетбол

Момичетата от ПГ " Констатин Фотинов ", град Самовков, завоюваха купата на международното ученическо състезание в Белград. Тимът на гимназията, който е формиран най-вече от състезателки на Рилски състезател, и е воден от треньорките на самоковки – Маргарита Маринкова и Вероника Джикова, се пребориха за първото място след трагично 53:50 точки против представителките на Гърция.

Раня Абурая бе най-резултатна за българките с 12 точки. Много мощен мач изигра още веднъж Деница Манолова, която приключи с 11 точки и 16 битки. 10 точки и 8 асистенции записа Моника Борисова.

Ученичките се класираха за финала като се постановиха над представителките на Чили с 60:38, и Нигерия с 55:41. Момичетата ни изгубиха от Турция с 59:64, само че се класираха първи в групата си. На четвъртфинала девойките от Самоков победиха извънредно мощния тим на Франция, воден от друга именита българска треньорка Десислава Ангелова, с 55:44. В полуфинала девойките се оправиха и със Словения с 64:46.

При момчетата отборът на СУ " Васил Левски ", Пловдив, играчите на който пазят и цветовете на Академик Пловдив и са водени от Йордан Иванов, заеха девето място след поврат над Унгария и победа с 62:55.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР