Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата

...
Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата
Коментари Харесай

Момичета от Асеновград подаряват време на деца с увреждания

Момичета от Асеновград с благотворителна самодейност в помощ на децата и младежите от Центъра за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) в града. Младите асеновградчанки са решили да подарят време и отношение на жителите на институцията. " Още от гимназията с приятелки и съученици събирахме облекла, които да даряваме не домове. Тогава ни направи усещане, че децата и младежите, които живеят в такива места, по-скоро имат потребност от внимание. Някой да прави нещо дружно с тях. Така се роди концепцията да посветим няколко часа на момчетата и девойките, живеещи в този Център ", изясни Анна Манолова, която е част от организацията на благородната идея.
Инициаторите са решили да закупят хранителни артикули и на място да сготвят нещо вкусно дружно с жителите на ЦНСТ в Асеновград. Освен това, са възнамерявали да им подарят фитнес-топки и са засадят някакъв тип растения отново дружно с подрастващите в институцията. Основната им цел обаче е да провокират усмивки у живеещите там, безапелационна е Анна. Момичетата към момента събират пари, с които да закупят питателните артикули и фитнес-топките и споделят, че досега няколко души са се отзовали.
Желаещите да се включат в благотворителната идея, могат да го създадат, като занесат подготвен закупен хранителен артикул, облекла или пък играчки, като се внимава по тях да няма дребни или остри страни, които биха могли да бъдат погълнати или децата се наранят. Инициативата е с име " Отворени порти в ЦНСТСМУ-Асеновград " и ще се състои на 15.09.19 година (неделя) от 09:00 ч. Вече има и основано събитие в обществената мрежа. А всеки, който желае да се включи в акцията, може да се свърже с основателите посредством фейсбук профила на Anna Manolovaa. В ЦНСТ в Асеновград са настанени общо 13 деца на друга възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР