Момиче паркира на инвалидно място и принуди мъж с количка

...
Момиче паркира на инвалидно място и принуди мъж с количка
Коментари Харесай

Момчето инвалид, което извика полиция заради момиче паркирало на мястото му, проговори за нелепата ситуация

Момиче паркира на инвалидно място и принуди мъж с количка да моли служители на реда за помощ. Те обаче му отказали подпомагане с претекста, че това не им е обвързване. В „ Тази заран “ по bTV Владимир Гюров описа по какъв начин вместо да глобят наглата млада дама, чиновниците на реда го мотаели. „ В опита си да спра на инвалидно място, на него паркира лъскаво Ауди, ръководено от симпатична госпожица, която може би преди малко е навършила пълноправие. Спря тъкмо пред мен и откакто учтиво я помолих да реалокира автомобила си, тя ми се ухили ехидно и сподели, че няма да го направи “, споделя Гюров.

„ Отново се пробвах да й обясня, че съм с инвалидна количка и нуждая се от това да спра покрай мястото, до което би трябвало да стигна и в региона няма друго свободно. Тя безочливо извади от жабката си наследник инвалиден ваучър, който сложи на предното си стъкло. Засмя се още веднъж. След като я питах по този начин ли е редно да постъпват интелигентните младежи, тя сподели „ да “, добави младият мъж.

„ Това за хора като мен е всекидневие. От 18 години съм в това положение. Шофирам от 15 години и обстановката не се трансформира “, споделя той.
„ Има хора, които злоупотребяват с талоните за паркиране. Проблемът е в институциите, които ги издават и в органите на реда, чиято задача е да се грижат за вярното им потребление. Този циничен кръг се върти от години “, разяснява Гюров.

„ Хората, които злоупотребяват, или вземат талончето от собствен прочут, или се доставят с такова от създадените порочни схеми. Ако прибегнеш до това да използваш ваучър без да си неработоспособен, е показателно какъв морал имаш. Не мисля, че нещо друго с изключение на свиреп санкции могат да повлияят в тази ситуация “, добави той.
„ Законът планува оптималната санкция 200 лв.. Това е смешно малко за сходно нарушаване “, акцентира мъжът, който от 18-години е прикрепен в инвалидна количка.



„ В опита си да намеря някой, който да ми помогне, отговорът, който получавах, бе изпращане в „ трета глуха “. Обиколих региона с колата си и стопирах един служител на реда на улицата. Той ми отговори, че това не му е работата и ми сподели да се обадя на тел. 112. Свързах се с някаква операторка “, споделя Владо.
„ Малко по-късно служителката ми сподели, че след консултация станало ясно, че нищо не може да направи. Трябвало да отида в полицията, да подам тъжба и да очаквам, в случай че вероятно се случи нещо в миналото. Помолих я да ме свърже с някого и отговорът на служителя на реда беше „ нищо не можем да създадем, тъй като дамата имала ваучър “, без да се интересува дали талонът е на въпросната млада дама “, споделя младият мъж.

„ Талонът е със фотография. Лесно може да се ревизира “, посочи той.

„ Не е обикновено да не си дадеш сметка, че някой не може да върви. Всички си мислят, че са над закона и че в никакъв случай не може да им се случи да изпаднат в сходна обстановка “, сподели още Владимир Гюров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР