Момиче е първото бебе, родено за тази година в Университетската

...
Момиче е първото бебе, родено за тази година в Университетската
Коментари Харесай

Момичета са първите бебета за 2024 година в София, Пловдив и Русе

Момиче е първото бебе, родено за тази година в Университетската акушеро-геникологична болница " Майчин дом " в София . През новогодишната нощ са се родили общо четири бебета.

" Първото бебе при нас се роди в 0 часа и 04 минути - момиченце, с тегло 2450 грама. Наложило се е цезарово сечение заради положението на майката. Майката и бебето са сега в устойчиво положение. През миналата нощ са се родили четири деца, а към този момент отчитаме и първото родено денем, защото ние се сменяме в 8.00 часа сутринта. Вече нощният екип почива. Ние идваме, дневният екип, който сме сега на работа. След това раждане, което е било с Цезарово сечение, има две естествени раждания ", съобщи лекар Емил Гърчев.

Две бебета проплакаха в празничната новогодишна нощ в Акушеро-гинекологичното поделение на " УМБАЛ-Пловдив " – момче и момиче.

Първото, появило се на бял свят за 2024 година, е от женски пол. То е родено в 2:34 ч. на 1 януари с тегло 3500 гр. и растеж 51 см. и е първото дете в фамилията на 29-годишна пловдивчанка, която е кръстила детето Зоя.

Според националното вярване раждането на първото бебе дефинира каква ще бъде годината - момичето е прокоба за изобилие, мир и естетика.

Последното бебе за 2023-а е момче. Родено е в 19:55 ч. на 31 декември с тегло 2400 гр. и растеж 46 см. Малкият Марио е петото дете в фамилията на 37-годишна майка от с. Звъничево. С него общият брой на родените в отделението деца през предходната година става 559.

Първото бебе за 2024 година в Русенска област се роди в 01:43 ч. на 1 януари в УМБАЛ " Медика Русе ". Момиченцето тежи 3180 гр. и е с растеж 52 см. Бебето е първо дете в фамилията от Русе.

От лечебното заведение оповестиха, че майката е постъпила малко след посрещането на Нова година. Извършено е незабавно секцио.

Болницата е изпратила 2023 година също с момиче. Бебето е плод на любовта сред китайка и англичанин, решили да заживеят в България, като са си купили и къща близо до Русе. Момиченцето е родено в 17:11 ч. на 31 декември. Тежи 2840 гр. и е с растеж 49 см.

Двете родилки и бебетата са в положително положение.

От болничното заведение плануват специфични дарове за новородените при изписването.

От УМБАЛ " Канев " в Русе оповестиха за Българска национална телевизия, че към 10 ч. сутринта на 31 декември се е родило последно бебе на 2023 година в АГ-комплекса на лечебното заведение. Момичето, както и неговата майка са в положително положение. За тази година там обаче към момента няма новородено, няма и планувани за днешния ден раждания.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР