Моментът, в който детето започва училище, е повратен за него

...
Моментът, в който детето започва училище, е повратен за него
Коментари Харесай

12 правила за поведение на японските малки ученици

Моментът, в който детето стартира учебно заведение, е преломен за него и фамилията му, тъй като го слага в напълно нова среда и постанова някои значими промени. Това е и първата публична граница, която разделя детето от неговото нехайно детство (макар действително то да продължава да си е дете).

В Япония образованието е издигнато на фундамент, като доста особено внимание се обръща точно на най-малките възпитаници, които занапред потеглят по този път.

Какво общо има с нас това и то в края на образователната година, а не първоначално? Истината е, че огромна част от разпоредбите за държание на дребните японски възпитаници са прелестен образец, който бихме могли да използваме самоуверено при възпитанието на децата. И освен, когато наближи да потеглят на учебно заведение, а надалеч преди този момент.

Ето 12 от тях, които носят чудесни изгоди за малчуганите.

Снимка: Shutterstock

Да слушат постоянно деликатно, когато някой приказва

Защото единствено по този начин ще схванат какво им споделя и няма да изпадат в неразбиране или чудене. Слушането в света на възрастните е изкуство, основите за което обаче се слагат в детството.

Да поздравяват другите и дават отговор на техните въпроси с явен глас, а не мрънкайки

Мрънкането постоянно се свързва с опит за прикриване на нещо, даже когато действително няма нищо такова.

Да седят вярно на стола

Не единствено, тъй като изкривената стойка основава редица здравословни проблеми, а и поради чисто психологическия резултат, който основава. Човек се доверява и има вяра доста повече на един обтегнат на стола събеседник, в сравнение с подобен, който стои отпуснато, като че ли е легнал.

Да схванат, че това, което принадлежи на другите, не принадлежи и на тях

По този метод ще се научат да зачитат освен непознатата благосъстоятелност, само че и персоналното пространство на другия.

Да поддържат околната среда подредена и чиста

Това слага основите на грижите освен за природата, само че и за подреждането на всекидневието. Дете, което е привикнало да подрежда стаята си, като възрастен ще си прави доста по-стратегически проект на дейностите и дилемите, които би трябвало да извърши. И ще бъде постоянно в период.

Да си лягат сами и се разсънват сами

По отношение на събуждането е въпрос и на табиет, само че лягането вечер, без подканяне и ангажименти, е в действителност значим урок, който зависи от родителите. Това оказва помощ да детето да си сътвори верен режим и да бъде по-организирано. Нещо, което е изключително значимо, когато тръгне на учебно заведение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР