Момчил Цветанов може да се похвали с постижението, че е

...
Момчил Цветанов може да се похвали с постижението, че е
Коментари Харесай

Момчил Цветанов: Престоят ми в Южна Корея беше изключително силен! Бих се върнал в Локомотив

Момчил Цветанов може да се похвали с достижението, че е  единственият футболист, който завоюва Купата на България с четири разнообразни тима. Това са Литекс (2 – 2008г, 2009г), ЦСКА (2016г), Славия (2018г) и Локомотив Пловдив (2 – 2019г, 2020г). За последно той игра във второто равнище на Гърция, като преди този момент имаше и престой в Южна Корея. Момчил се трансформира в любим на почитателите на Локомотив с мачовете, които изигра с „ черно-бялата “ фланелка и извоюваните две Купи, както и Суперкупата на страната. В момента Цветанов е свободен сътрудник, откакто разтрогна контракта си с Анагенисис (Кардица). Ето какво показа крилото за  Sportal.bg .
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Чико, здравей! Къде те намирам сега?

Здравейте на екипа на Спортал. Намирам се у дома в Пловдив. Гледаме се с дребния и се учим.

За последно игра за гръцкия Анагенисис (Кардица), като неотдавна приключи своя контракт с клуба. Разкажи ни по какъв начин се стигна до прехвърлянето ти в този тим. 

С сътрудника ми взехме решение да отидем в Гърция, тъй като задачата беше оттова да се върна назад в Корея, където доста ми хареса шампионата и методът на живот. Лятото бях постигнал сделка с тима на Берое, за което им благодаря, че ме изчакаха. Ако не си бях намерил тим отвън граница, щях да им оказа помощ. 

Какво е равнището във Второ равнище в Гърция?

Нивото е съвсем същото като на тимовете от долната половина на таблицата на нашата Първа лига. Всички тимове залагат на доста единоборства и статични положения. Изключително доста натъртват на това.

Откъм материална база по-напред ли са гърците спрямо нас?

Да ви кажа почтено, откъм база и организация не сме изобщо по-назад от тях. Даже в някои връзки сме в пъти по-организирани и точни.

Преди това игра в Южна Корея. Как оценяваш престоя си там?

Престоят ми в Южна Корея беше за мен извънредно мощен. Мисията, която имаше тимът, когато отидох, беше да се избави и това и направихме. Изиграх от 20 мача 19 цялостни, 2 пъти бях в тима на кръга и веднъж ме избраха за MVP в най-решителния ни мач (плейоф за оставане). Доволен съм от това, което реализирах с Гангвон.

След като приключи контракта си в Южна Корея, ти още веднъж бе свободен сътрудник и името ти беше свързвано с няколко български клуба. Защо не се стигна до оставането ти в България? 

Агентът ми имаше проект. Единствено бях дал дума на Берое, другояче много тимове се свързаха персонално с мен, само че им обясних, че желая да отида още веднъж на открито.

Сега какво следва пред теб? Имаш ли към този момент оферти за завръщане в нашето състезание?

Ще изчакам още малко време, тъй като в някои страни зимните трансферни прозорци са отворени до по-късно. Не мога обаче да очаквам и до безспир. Вече и аз желая да стартира с някой тим естествен развой на работа, тъй като колкото и да се подготвяш самичък и да си порядъчен, в никакъв случай не е задоволително. Не е като да се подготвяш със съотборници. 

Ти се трансформира в легенда на Локомотив (Пловдив) със извоюваните две купи на страната, както и Суперкупа. Следиш ли още мачовете на отбора и би ли облякъл още веднъж екипа на „ черно-белите “?

Разбира се, че проследявам Локомотив. Направиха мощен полусезон, откраднаха много точки и справедливо са на тази позиция. Могат самоуверено да нападат първите три челни места. Истина е, че почитателите доста ме обичат и аз също ги обичам доста. Все отново този шампионски тим, който имахме, беше нещо магическо. В състава си имахме двама същински художници Георги Илиев и Димитър Илиев. На скамейката имахме доста мощен треньор в лицето на Бруно Акрапович, а негов асистент беше Александър Тунчев. Тези години и времена в никакъв случай няма да се не помнят от почитателите ни. Вечно ще се приказва за нас. И…Да, бих се върнал още веднъж вкъщи, в случай че ми се обадят и бих оказал помощ на Локомотив с опита, който имам.

И за край - можем ли да те назовем „ Човекът купа “? Ти си единственият футболист, който завоюва оценката с четири разнообразни тима.

Хахаха (смее се), доста другари, близки, родственици, а даже и непознати хора ме назовават по този начин в кръга на шегата. Но щом историята демонстрира това, значи е по този начин. На всички читатели поисквам здраве и доста усмивки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР