Момчето, убило 11-годишното момиче в Бургас, може би е било

...
Момчето, убило 11-годишното момиче в Бургас, може би е било
Коментари Харесай

УБИЕЦЪТ на 11-годишната Никол искал да върне самоутвърждаването си!

Момчето, умъртвило 11-годишното момиче в Бургас, може би е било унизено в учебно заведение и е желало да върне самоутвърждаването си, проявявайки жестока настъпателност. Това сподели за „ Фокус “ Криминалният психолог и някогашен шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи до 2001 година проф. Бойко Ганчевски.

„ Насилието и агресивността са и прочувствен от време на време, неволен отговор на някакво раздразнение. Поради обстоятелството, че има слаб надзор в държанието, обещано лице, изключително малолетно, може да извърши такова действие дори и без прелиминарен предумисъл. Обикновено сходни закононарушения са проведени, не са свързани с сходно импулсивно държание. Предполагам, че това е обвързвано с общуването в обществените мрежи “, разяснява проф. Ганчевски. Според него на това лице може би му е оказан някакъв тормоз в учебно заведение, където той е желал да върне личното си самоутвърждаване, проявявайки жестока настъпателност. „ Това са модели на държание, свързани с така наречен „ копирано държание “. Те се следят в учебно заведение, измежду децата в детската градина, по малкия екран, копира се от по-големи батковци с оглед да наподобяват по-значими. Много са аргументите от психична позиция, които дефинират сходно държание “, изясни престъпният психолог.

По думите му от време на време те се стараят очевидно към подражателство, към решение на проблеми посредством несъмнено принуждение, което удостоверява правилото на старозаветната взаимност: „ Око за око – зъб за зъб “. „ Причината преди всичко е обвързвана с така наречен „ триада на насилието “. Как да разпознаем дребното дете, че то е нападателно и може да се трансформира от нападателна персона в нарушител, а дори и в палач? Тук психолозите следят, когато едно дете дори още не е тръгнало на детска градина, когато има нощно напикаване без осезателна причина, когато стартира да прави палежи у дома, пали вестници и други, когато стартира безогледно мъчене на животни – котки, кучета и така нататък, а от там и на други деца “, добави той и уточни, че е имал случай, когато в детската градина едно дете е било вързало с пластмасови белезници друго и когато са го попитали за какво, то е споделило, че не знае.

„ Ако се върна по-назад през 2000-2001 година, когато две ученички в Пловдив убиха съученичката си. Когато ги попитах за какво, те споделиха: „ Ей по този начин. Тя носи по-хубави облекла от нас, има си другар и получава по-добри оценки “. Ето, виждате, има някакви претекстове. Но те, когато я бяха умъртвили и инсценирали запалването й на тавана с бутилка бензин, те в действителност търсеха личното си одобряване и нямаха безусловно никакво възприятие за виновност. Не изпитваха такова. Все едно, че бяха умъртвили муха. Подобен случай имаше в Перник, когато Кристиян умъртви Кристин, наряза го на части и му извади органите “, напомни проф. Ганчевски. По думите му сходна обстановка, която е обвързвана с едно грубо самоутвърждаване и когато това е за приятност от насилието, това към този момент в действителност образува и тези, които правят тъкмо такива закононарушения, свързани с отнемане от живот или ликвидиране.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР