Момченце е първото бебе родено през 2023 година в община

...
Момченце е първото бебе родено през 2023 година в община
Коментари Харесай

Момченце е първото бебе, родено през 2023 година в община Левски

Момченце е първото бебе родено през 2023 година в община Левски.



По традиция на 21 януари – Бабинден, кметът на община Левски – Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите и насочва сърдечен привет към акушер –гинеколозите, към всички които имат привилегията и отговорността да оказват помощ за появяването на нов живот.

Хубавата българска традиция беше почетена през днешния ден, в АГ отделението на „ МБАЛ - Левски ” ЕООД.

Първото бебе родено през 2023г. еАтанас Василев Атанасов, роден на 17.01.2023 година в 11:25 ч., 2,450 кг и 48 см.Той е второ дете в фамилията на Памела Иванова и Васил Василев, които имат четиригодишно момиченце.

Атанас идва на този свят на 17 януари –Антонов ден, само че е кръстен на небесенияпокровител св. Атанасий.

Памела, 24 годишната майка благодари на екипа, акушерките и зав.отделението доктор Петков за голямата помощ и грижа в този извънреден за нея ден.

Кметът на община Левски – Любка Александрова поздрави първия жител на общината за 2023 година и пожела да е здрав и благополучен, да се радва на доста любов от своите родители и порасне огромен българин.

Кметът на общината Любка Александрова връчи на родителите парична поддръжка и дарове. Сърдечно поздрави и екипа на отделението, който в сложни времена се бори за живота. Високият професионализъм, демонстрира, че когато се работи и с обич, сполучливо се отстоява напредизвикателствата. Здраве и мощ с цел да не престават да оказват помощ да се ражда новия живот,пожела, и повече бебенца през годината.

След ритуалното измиване на ръцете, зав.отделението доктор Петков показа мемоари и своето светоусещане за специалността в отговор на сложени въпроси.Благодари на кмета Любка Александрова, на Община Левски за поддръжката през годините, на управлението на болничното заведение и пожела както те са дейни, по този начин да бъде дейна и страната в името на живота и здравето.

Със стихове, песни и наричания, по остаряла българска традиция, ЖФГ „ Детелина ” при НЧ „ Георги Парцалев-1901 ” поздрави бебенцето, фамилията, акушер-гинеколозите и всички в отделението.

До 20 януари в АГ отделението на „ МБАЛ - Левски ” ЕООДса родени 3 бебенца, като едно от тях през вчерашния ден идва на този свят по действен път.

В отделението постоянно са подготвени да посрещнат при нужда родилки с отговорност и професионализъм и това е обикновено,сподели доктор Петков.Раждането на едно дете в семейство е сериозен ангажимент, както на родителите,така и на обществото.

АГ отделението на „ МБАЛ - Левски ” ЕООДразполага с нужния личен състав и техника, само че млади експерти - акушерки илекари не са назначавани от години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР