Молби за напускане без дата са били принудени да подпишат

...
Молби за напускане без дата са били принудени да подпишат
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча – разследван за злоупотреба с власт

Молби за овакантяване без дата са били принудени да подпишат преди няколко години чиновници, работещи в Община Стрелча. Това се твърди в сигнал, подаден през вчерашния ден в ОДМВР-Пазарджик и поради който през днешния ден на място стартира инспекция.

Пред публицисти представителят на основния прокурор – Румяна Арнаудова, уточни, че подателят на сигнала също е бил заставен да подпише подобен документ.
„ Икономическа полиция ” влезе в Община Стрелча На този стадий арести не се чакат
От думите ѝ стана ясно, че съгласно първичната информация при започване на 2016 година кметът Стойко Чачов (АБВ) събрал чиновниците и им споделил, че, в случай че не желаят да бъдат дисциплинарно уволнени, би трябвало да подпишат молба за назначение на работа и молба за овакантяване, и двете – без дата.



По думите на Арнаудова в сигнала се съдържат изказвания за насила и корист с власт.

До момента документите не са открити, само че всички разпитани чиновници удостоверяват за съществуването им – в това число и деловодителката, която ги е приела.

„ Дори и без документи, отнася се за закононарушение, което може да се потвърди въз основата на свидетелски показания”, акцентира прокурор Арнаудова.

Утре ще стане ясно дали Чачов ще бъде упрекнат и ще му бъде наложена мярка за неотклонение. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 6 година отнемане от независимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР