Мокрите кърпички не могат да играят ролята на дезинфектанта. Това

...
Мокрите кърпички не могат да играят ролята на дезинфектанта. Това
Коментари Харесай

Активни потребители: Мокрите кърпи не са съизмерими с дезинфектантите

Мокрите кърпички не могат да играят ролята на дезинфектанта. Това сподели пред БНР Богомил Николов от " Активни консуматори " които стартират разяснителни изявления на уеб страницата си за артикули, свързани с Covid-19 .

" Сега акцентът би трябвало да бъде върху дезинфектантите в огромните търговски вериги . Най-важно за хората е, когато ги употребяват, да не ги допират там където всички са пипали ", сподели Николов.

По думите му към този момент множеството от типовете са регистрирани като биоцидни артикули.

Припомняме, биоциди са група отровни субстанции, включваща консерванти, инсектициди, дезинфектанти и пестициди, употребявани за надзор на организми, нездравословни за здравето на индивида и животните или предизвикващи увреждане на естествени или индустриални артикули .

Това може да се види от етикета - там има номер за биоциден артикул ", добави Николов.

Богомил Николов разяснява и уредите за премерване на кислорода в кръвта и сърдечния темп, че към този момент и в интернет има видеа, които демонстрират какъв брой некачествени такива артикули има (те мерят кислорода даже на четка за зъби ...). Според него има риск да закупим подобен апарат.

" Дори в случай че уредът е безупречен, то може да допуснем неточност при потреблението му. Но и най-важното - на подобен апарат не може да се разчита като диагноза - това е работа на лекарите ", съобщи Николов.

Той предложи да се купуват такива устройства след тенденция от персоналния доктор или от аптека. Тези, които се продават по интернет, не е целесъобразно да се купуват . Би било добре, в случай че на уеб страницата на Изпълнителната организация по медикаментите има лист с утвърдените такива устройства, сподели той.

Николов разяснява още, че в интернет се оферират доста други подправени артикули против Covid-19 като душове, лампи и изтривалки, които защищават от ковид, което е наклонност по целия свят и ще продължи .

" Хората би трябвало доста да внимават. Много е значимо в този момент при празничните пазарувания огромните вериги магазини да обезпечат отдалеченост сред пазаруващите и да има чиновник, който да следи за този ред ", добави Богомил Николов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР