МОК отне медалите на двама румънски състезатели по вдигане на

...
МОК отне медалите на двама румънски състезатели по вдигане на
Коментари Харесай

Двама румънски щангисти загубиха медалите си от Лондон 2012

МОК лиши медалите на двама румънски състезатели по повдигане на тежести от Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Беше дисквалифициран и трети тежкоатлет от северната ни съседка след позитивни проби за анаболни стероиди.

Сребърната медалистка в категория до 69 кг Роксана Кокош и бронзовият медалист в същата категория при мъжете Ръзван Мартин са хванати със " станозолол " и други неразрешени субстанции при повторната инспекция на тестванията им.

Габриел Синкраян, който не записа дуел в категория до 85 кг в Лондон 2012, също е дисквалифициран поради приложимост на същите вещества.

От МОК съхраняват проби и вършат повторни проби от минали Олимпиади, с цел да хване нарушителите. За задачата се употребяват най-съвременни и съвременни способи за разкриване на неразрешени субстанции, които не са били известни.

След решението за дисквалификациите бронза в категория до 69 кг при мъжете ще получи Ким Мьон-Хьок (КНДР). В категорията при дамите среброто ще бъде за Анна Нурмухамбетова (Казахстан), която ще би трябвало да даде бронзовия орден на Убалдина Балойес (Колумбия).

Интересен факт е, че в първичното извънредно класиране Нурмухамбетова беше пета, а Балойес шеста.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР