Можете ли да си представите, че живеем във време в

...
Можете ли да си представите, че живеем във време в
Коментари Харесай

MedicHome не замества лекарите, а цели да ги улесни

Можете ли да си визиите, че живеем във време в което лекарските прегледи се реализират от разстояние благодарение на осведомителните технологии. Чувствате се зле или просто желаете втора консултация. Това може да се случи, до момента в който се наслаждавате на домашния комфорт, без да се постанова да чакате пред лекарския кабинет. Как е допустимо всичко това научаваме от Филип Беърфус , основател на здравното приложение MedicHome.

Приложението започва неотдавна, екипът към момента работи върху ценообразоването, само че към този момент най-малко всяка първа консултация е безвъзмездна. Основната концепция на приложението е новите технологии да оказват помощ на лекарите да правят по-лесно, по-добре и по-бързо работата си, отбелязва Беърфус:

В момента разполагаме с дребен медицински екип от упълномощени лекари специалисти  и медицински сестри, които им оказват помощ, само че имаме питане от близо 300 лекари,  които желаят да се включат в нашата система, за да предложат по-добро обслужване на пациентите си. Важно е да оказваме помощ на лекарите да правят по-добре работата си, като нямаме желание да ги заместим. Ние сме извънредно деликатни към докторските препоръки и мнения. Нашата задача е да улесняваме лекарите, само че в това време и да слушаме пациентите, тъй като е значимо и те да получат най-хубавото лекарско обслужване.

Създателят на MedicHome изясни, че към този момент няма проекти за взаимна работа с Министерството на здравеопазването, само че държи доста на това да бъдат спазвани всички медицински наредби. Досега посредством приложението на пациентите са били предоставени над 1000 отговора, дадени от лекари експерти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР