Можете да облекчите стреса и да се научите да се

...
Можете да облекчите стреса и да се научите да се
Коментари Харесай

Специална техника на дишане ви прави вечно годни за секс

Можете да облекчите напрежението и да се научите да се наслаждавате на секса на всяка възраст благодарение на особено дишане, твърди психотерапевтът Нан Уайз.
Тя назова непредвидения прийом в авторската си колона за Psychology Today.
Сексът е потребен както за тялото, по този начин и за душевното равновесие, споделя психотерапевтът. Според нея по време на фамилиарност мозъкът се насища с О2, процесите в него стартират да се случват по-бързо, тялото създава хормони, виновни за щастието. Стресът и безпокойството обаче могат да лишат човек от способността да се любува на секса, предизвести Уайз.
Психотерапевтът декларира, че сега половият живот на доста хора е подложен на " меланхолия ". Не последна роля в това играе и бързото повишаване на броя на тревожните разстройства. Също по този начин наложените от обществото комплекси засягат персоналния живот на милиони хора по света.
Общоприето е, че сексът е наслада единствено за младите. И това е илюзия. Освен това дамите от дълго време са етикетирани като обекти на полова възбуденост със период на валидност. С придвижване на възрастта дамите стартират да се самоосъзнават и мъжете стават прекомерно загрижени за пениса си, вместо да вършат секс.
Уайз означи, че специфична дихателна техника ще помогне да се оправи с ежедневния стрес - главната спънка за половото наслаждение. Тя би трябвало да се тренира няколко пъти дневно по пет минути. Редовните извършения ще оказват помощ за тренирането на парасимпатиковата нервна система.
Поемете дълго, гладко въздух през ноздрите си и по-късно по-дълго и постепенно издишайте. В този миг тялото слага нервната система в режим на възобновяване, сърцето се забавя и равнищата на хормоните на напрежението понижават. През целия ден не забравяйте да внимавате за качеството на дишането си и дано всяко напрежение, което чувствате, е сигнал за закъснение на дишането.
Тази елементарна процедура може да се трансформира в нов здравословен табиет, който ще усъвършенства цялостното ви богатство и ще ви сътвори позитивно въодушевление. В допълнение, тези извършения ще оказват помощ за възкръсване на жаждата да се насладите на всекидневието и интимния живот. „ Запомнете, че удоволствието не е разкош, а нужда за здрав дух и тяло “, сподели Уайт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР