Можеше да се очаква, че резултатите от местните избор във

...
Можеше да се очаква, че резултатите от местните избор във
Коментари Харесай

Пловдив оцени управлението на ГЕРБ

Можеше да се чака, че резултатите от локалните избор във втория по величина град в България Пловдив ще бъдат аналогични с тези в София, само че нищо сходно не се случи. Кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров, съгласно първичните данни на екзитпола, е спечелил гласовете на 33.7% пловдивчани. Втори е претендентът на ПП–ДБ Ивайло Старибратов с 22.2%.

Този резултат и огромната разлика от над 10% сред двамата може да се изясни с обстоятелството, че Пловдив беше доста по-добре ръководен от София през последните три мандата. И трите бяха извоювани от претенденти на ГЕРБ. Два от Иван Тотев, и един от Здравко Димитров. През тези 12 години градът се разви извънредно доста стопански и туристически. Той се трансформира в съвременен европейски град. Името му непрекъснато участва в туристическите портали из целия свят като препоръчвана дестинация. Освен това, през 2019 година Пловдив беше Европейска столица на културата, а десетки фестивали всяка година събират хиляди фенове на изкуството.

Всичко това не бе забравено и бе оценено от жителите, които за разлика от София, не наказаха ГЕРБ, а в противен случай, безапелационно поддържаха Костадин Димитров.

За сметка на това пък, те въобще не се припознаха с претендента на ПП–ДБ Ивайло Старибратов, който заради някакви персонални или партийни аргументи не съумя да организира съответна предизборна акция и остана чужд за множеството пловдивчани. Кандидатурата му се оказа извънредно слаба. Доказателство за това е, че през последните няколко парламентарни избори Политическа партия като партия побеждаваше ГЕРБ в Пловдив. Това беше и една от аргументите Бойко Борисов да се раздели по този начин трагично с някогашния кмет Здравко Димитров и той да не се кандидатира повече за поста.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР