Може ли нещо ново и изключително скъпо вече да е

...
Може ли нещо ново и изключително скъпо вече да е
Коментари Харесай

Ново, а вече занемарено! Парк в сърцето на Пловдив заприлича на заблатен развъдник на насекоми

Може ли нещо ново и извънредно скъпо към този момент да е във тип, който отблъсква? В Пловдив очевидно всичко е допустимо. Макар към момента новият парк на площад „ Шахбазян “ да не е публично открит, пловдивчанка алармира за положението му, което към този момент наподобява занемарено. Първата копка бе през април 2022 година.  Оттогава мина повече от година, ремонтът на зеленото пространство се забави, а планът за новата му визия съумя да провокира рецензии по отношение на функционалността си. По-голямата част от реконструкциите към този момент са осъществени, само че формален край и разкриване на Житния пазар още не се е състоял.
Прочетете още
Може би за сходно мероприятие общината щеше да се постарае да приведе в порядъчен тип пространството. Иначе надали би желала да срещне въпроса: „ Защо новият парк в сърцето на Пловдив, за чиято реорганизация бяха отделени повече от 820 хиляди лв. без Данък добавена стойност, наподобява по този метод? “.

Водните естакади и фонтанът, които се намират към амфитеатъра на парка, са в меко казано занемарено положение. Съвсем неотдавна построената инфраструктура има тип на заблатен фонтан, който предприятията на общината „ стопанисват “ от десетилетия.

По същата причина казусът с позволената свръхпопулация на комари това лято в Пловдив се отразила и на живеещите до Шахбазян. Около застоялата вода в декоративните уреди се навъртат голям брой инсекти. За това алармира към  TrafficNews майка на три деца, която прочее присъстваше и по време на инспекцията на ремонта на карето. Тогава пловдивчанката насочи остра рецензия към градоначалника Здравко Димитров и Георги Стаменов, като дефинира реконструираното пространство като „ нефункционално “ и непригодено по отношение на потребностите на деца от разнообразни възрасти.

Гражданката споделя, че алармирала институциите за положението на площада, само че реакция от тяхна страна не е имал. И в този случай, както в доста други, ще належащо самообладание, с цел да дочакаме реакция. Вероятно – до формалното разкриване на Шахбазян, когато паркът, в който бяха вложени хиляди, би трябвало да наподобява добре.  

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР