Може ли коронавирусът да „пробие“ ваксината?Ваксинирани с две дози Елена

...
Може ли коронавирусът да „пробие“ ваксината?Ваксинирани с две дози Елена
Коментари Харесай

"Ваксинален пробив": Може ли коронавирусът да "пробие" ваксината?

Може ли коронавирусът да „ пробие “ имунизацията?

Ваксинирани с две дози Елена и Фахри още веднъж се заразяват с COVID-19. И при двамата заболяването протича леко и без затруднения.
Снимка: bTV
„ Първият ден беше с лека температура и дискомфорт, болки в мускулите, само че леки “, споделя Елена.
Снимка: bTV
„ Имах един-два дни, в които не бях доста разполагаем, усещах се изнемощял, имах температура, която ту скачаше, ту слизаше “, добавя Фахри.

Случаите на по този начин наречения " ваксинален пробив'' са извънредно редки, споделят специалистите.
Снимка: bTV
„ Една част от хората не могат да основат въобще имунитет. Това се следи и при преболедуване, освен при ваксини. Друга категория основават имунитет, само че той е малко по-слаб. Двете групи – това са хора с автоимунни болести “, зави доктор Аспарух Илиев, началник на инфекциозна лаборатория в Берн.
Снимка: bTV
„ Хората с хронични болести като хора на диализа, като хора с ракови болести, имат по-слаб имунен отговор към някои ваксини, хората над 60 над 65 години “, сподели още вирусологът проф. Радка Аргирова.

Експертите упорстват, че най-хубавата отбрана и опция за предотвратяване на уязвимите е всеобщата имунизация.

„ След като бях имунизирана и го изкарах толкоз леко, мисля, че това е задоволително преимущество всички останали да се имунизират “, счита Елена.

Според статистика на Министерството на здравеопазването от данните за първите две седмици на този месец едвам 7% от настанените в болница са имунизирани, а умрелите у нас с две сложени дози са под %.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР