Може ли да ни помогне мандала срещу стреса? Това са мистични

...
Може ли да ни помогне мандала срещу стреса?
Това са мистични
Коментари Харесай

3 идеи за работа с мандала срещу стрес

Може ли да ни помогне мандала против напрежението?

Това са мистични кръгове, които са освен изящни и пъстри, само че хармонизират и балансират индивида. Носят лечебно деяние против напрежението в всекидневието.

Доказано е, че мандалата има чудодейна мощ върху нашата душeвност и здраве.Тя работи благотворно и като медитация.

Мандалите за оцветяване са доста известни сега и у нас.

Може сами да си нарисувате мандала, а може да започнете да оцветявате с цветни моливи към този момент подготвени шаблони. Също по този начин, може да закупите книга с мандали за оцветяване от книжарницата или да си свалите модели от интернет.

Какво е мандала

„ Мандала “ от санскрит се превежда като „ кръг “. В този кръг са ситуирани красиви геометрични фигури, орнаменти, украшения, шарки, цветя, които са абслоютно симетрични.

Доказано е, че кръгът е една хармонична фигура, която постоянно се среща в природата – планети, цветя, елементи от дървета, животни.

Изображенията в мандала се движат извън към центъра.

Тя съставлява дребен модел на Вселената или на вашия вътрешен нравствен център.

Първоначално тя била употребена в източните религии (будизъм, индуизъм) за духовни ритуали.

Пръв Карл Густав Юнг заговаря за потребление на мандала като знак в психотерапията и логиката на психиката.

Сега тя към този момент интензивно се употребява в арт лечението и логиката на психиката като антистрес средство.

 3 хрумвания за работа с мандала против стрес

 Ето 3 хрумвания за работа с мандала

Лечение с мандала като медитация против стрес

Умората и стресът денем не би трябвало да остават във вас, а би трябвало да се освободят по някакъв метод. Може да практикувате спорт, разходка, писане или изобразяване, с цел да забравите за неприятния ден.

Използвайте метода оцветяване на манадали като медитация в битката против напрежението. Знаем, че цветовете и формите въздействат доста мощно върху нашето схващане. Това е един тип релаксиране. Цветотерапията е холистичен способ за прочувствен баланс и изцеление.

Когато оцветявате мандала, вие се изключвате от външния свят. Оцветяването ви връща към детството, развива въображението, оставя мозъка да се рее свободно и вашия вътрешен мир се структурира. Вече не мислите за проблемите в работата и мозъкът последователно се успокоява.

 3 хрумвания за работа с мандала против стрес

Себепознание и възстановяване на концентрацията

Чрез оцветяване на мандала вие се обръщате към своето съкровено „ аз “, което оказва помощ за вашето самопознание.

Вземете подготвен образец, използвайте цветни моливи, според от настроението ви и умерено попълвайте и оцветявайте контурите и фигурите в мандалата.

Когато оцветявате или рисувате мандала, вие влагате част от себе си сега. Фигурата в центъра нормално показва вашето „ аз “. Използвайки разнообразни цветове, вие може да намерите позволение на пробеми, които ви тормозят, да повишите позитивната си сила. Няма по-точен отпечатък на вашата същина от една персонално нарисувана от вас самите манадала.

При оцветяване на детайлите в мандалата се усъвършенства вниманието и концентрацията. За да упражнявате мозъка си, може да употребявате по-сложни мандали, които наподобяват на лабиринти.

 3 хрумвания за работа с мандала против стрес

Гадаене и извършване на стремежи с манадала

Ако вложите вашите усеща, желания, стремежи, когато оцветявате вашата мандала, вие творите облика на една ваша съкровена фантазия. Добре знаем, че всяка наша  мисъл, написана на хартия става 100 пъти по-мощна. Затова хората употребяват мандала за привличане на пари, шанс, брак, благополучие и шанс. Когато работите с мандала, вие влагате всички свои усеща и сила и изпращате дефинирано обръщение непосредствено към Вселената. Мандалата свързва нашето вътрешно „ аз “ с голямата Вселена и света към нас.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР