Може ли българският футбол да види отбор различен от Лудогорец

...
Може ли българският футбол да види отбор различен от Лудогорец
Коментари Харесай

ЦСКА или "Лудогорец": какво предстои в битката за титлата

Може ли българският футбол да види тим друг от " Лудогорец " да бъде първенец в края на сезона? Този въпрос стартира да се задава по-малко или повече, откакто първенецът за последните 11 години, изостава в класирането.

След 22 кръга отборът от Разград е на и борбата за купата наподобява много по-интересна от предходните сезони.

Съперниците за първото място занапред навлизат в решителната фаза от сезона, откакто остават осем кръга до края на постоянния сезон, а по-късно за всеки от тимовете предстоят и по още пет мача.

Макар и обстановката да е позната, като точно зелени и червени са на първите две места, то е и малко по-различна, защото в последните години " Лудогорец " бързо след началото на пролетния дял успяваше да отвори задатък.

Проблемите на " Лудогорец "

" Сега най-важната цел пред нас е да станем първенци " на " Лудогорец " Анте Шимунджа. По този метод на словенеца смъкна упованията към тима си за мачовете в Европа.

След тях първенците отпаднаха от Лигата на конференциите, само че и съсредоточаването в шампионата за момента не върви безпрепятствено.

Показателно е, че в последните пет кръга " Лудогорец " е взел единствено осем точки. Два пъти приключи 0:0 с " Левски " и в последния си мач. Победите пък бяха над " Спартак " (Варна) и " Славия " с един и същи резултат - 2:1. При това триумфът над белите пристигна надълбоко в добавеното време.

За проблемите на " Лудогорец " стана ясно още напролет, въпреки и да бяха ловко замаскирани. Шимунджа, който към този момент направи година на поста, по този начин и не съумява да построи игрови жанр, разчитайки повече на самостоятелна класа на футболистите си.

 ЦСКА или
© LAP.BG

" Лудогорец " похарчи съществени суми за прехвърляния, в това число на бразилците Педро Нареси, Густаво Нонато, Раи Насименто, поляка Якуб Пьотровски, както и двамата испанци Франко Русо и Гонсало Авила - Пипа. В последния ден на зимния трансферен прозорец пък беше взет Тодор Неделев.

Голяма част от играчите дойдоха през зимата и е рано да се вършат изводи за ролята им или техните качества. Което хвърля топката от полето на Шимунджа към това на мениджмънта, който в последните два трансферни прозореца по-скоро прави безредни покупко-продажби в последния миг вместо да следва някаква дълготрайна тактика.

Пред Шимунджа има и някои дълготрайни проблеми, като травмите на Рик Джонатан и Диниш Алмейда, само че се набива на очи, че други играчи като Кирил Десподов да вземем за пример по този начин и не могат да оставят по-сериозен отпечатък, откогато словенецът е треньор.

След загубата от " Пирин " Шимунджа даже не застана пред медиите, като това ускори слуховете, че може да бъде освободен от " Лудогорец ". По-късно, в което той " поема отговорност " и чака решение на клуба. Реакция за момента от мениджмънта няма и не се знае дали " Лудогорец " договаря с различен треньор.

Толкова по-добър ли е ЦСКА

Не по-малко забавно е и на " Българска войска ", където тимът се намира в непозната обстановка. В последните сезони алените привикнаха да са твърдо на второто място на разлика от " Лудогорец ", която мъчно може да бъде стопена.

Настоящият задатък и водещата позиция в борбата за купата идват и на фона на други процеси на " Българска войска ", като и продължение на плана за градеж на нов стадион.

 ЦСКА или
© LAP.BG

Червените съумяха да завоюват 17 от изиграните си 22 мача, само че все пак оставят подозрения дали са толкоз положителни. Отборът, воден от Саша Илич обаче играе дейно, възползвайки се и от грешките на другите.

Дотук ЦСКА загуби точки при загубите от " Левски " (0:2) и " Лудогорец " (1:2), два пъти приключи наедно с " Локомотив " (София), както и в последния кръг с " Локомотив " (Пловдив).

Именно последните два мача на алените демонстрираха, че отборът не е чак толкоз безапелационен. " Септември " беше от позиция на феърплея, до момента в който с " Локомотив ", само че действително гостите от Пловдив не получиха дузпа.

Друга огромна разлика в ситуацията на " Българска войска " е, че за първи път от няколко години ЦСКА не продаде някой от водещите си играчи през зимата, както нормално се случваше.

Предстоящите мачове

Истинските проби за възможностите на ЦСКА обаче занапред предстоят, освен това още до края на постоянния сезон. На противниците за купата остават осем кръга от постоянния сезон.

Още през уикенда водачът играе с третия " ЦСКА 1948 ", а до края на април има посещение на " Славия ", дерби с " Левски " и очертаващия се основен мач с " Лудогорец " на " Българска войска ".



Шампионите имат привидно една концепция по-лесна стратегия, само че срещат тимове като " Черно море " и " Арда ", които се борят за позиция в евротурнирите, както и " Ботев " (Враца), замесен в борбата за оцеляване.

Освен това " Лудогорец " продължава да крие един по-силен коз пред ЦСКА и това е ход на възможна треньорска промяна. Това наподобява като опция първенците да извърнат хода на събитията, само че въпросът е дали ще прибегнат до него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР