Може и да не знаете, но у дома имате продукт,

...
Може и да не знаете, но у дома имате продукт,
Коментари Харесай

Сапунът не е само за миене! Върши още ДЕСЕТ неподозирани неща

Може и да не знаете, само че вкъщи имате артикул, който прави чудеса. С него може да омекотите обувките, да разберете дали имате приключване на газ, дори и да запазите ноктите си чисти когато работите в градината! Приложенията на сапуна всекидневно се свързват с почистването и всеки го има вкъщи си. Бихте могли да откриете разнообразни сапунени артикули в магазина, включително специфични типове, предопределени за съответни цели. Въпреки това, като се изключи че е наложителен за персоналната хигиена и за поддържане на къщата чиста, той също може да бъде огромна помощ и в други области.

Тъй като много хора към момента не знаят за другите приложения, ще споделим 10 различни приложения на сапуна. Вижте и вие кои са те!

1. Предотвратяване на петна от бои
Всичко, което е нужно, е да навлажните сапун, с цел да предпазите вратите и прозорците от бои и капки, когато боядисвате стените на къщата си. Уверете се също по този начин, че сте покрили добре пантите и дръжките, с цел да предотвратите разливания и петна.

2. Заковаване на гвоздеи
Уморихте ли се да удряте пръстите си, когато се пробвате да залепите нещо върху стената? Кажете довиждане на това мъчително раздразнение с малко сапун. Навлажнете сапуна, разтрийте го върху тялото на гвоздея и продължете да го заковавате върху стената. Това кара гвоздеите да влезнат в стената доста по-гладко, тъй че не би трябвало да рискувате да удряте пръстите си толкоз доста! Това работи отлично!

3. Откриване на течове газ
Изтичането на газ е сериозен проблем, изключително тъй като се открива мъчно и не постоянно в точния момент. Ако в миналото усетите миризма на газ, смесете сапун с вода и направете тест върху тръбите. Приложете го върху местата, за които подозирате, че са проблем. Ако се появят мехурчета, значи има приключване. Внимавайте!

4. Смазване на релсите на чекмеджетата
Трудните чекмеджета са досадни и в действителност могат да тестват търпението ви.За да ги оправите един път вечно, намажете металните релси с малко сапун. Намокрете сапуна, разтривайте го върху релсите и ще видите, че се плъзгат толкоз безпрепятствено като в никакъв случай.

5. Отстранете останалото лепило
Виждате елементи от лепило, които към момента са останали върху стените след премахването на тапетите? Не позволявайте това да унищожи типа на дома ви! Смесете сапуна с топла вода и го разтрийте върху лепкавите зони с лека гъба.

6. Спрете скърцането на вратите
Скърцащите порти може да са много досадни. Докато нормално се употребявате смазка, закупена от магазина, може да се употребявате сапун за решение на този дребен проблем. Смесете сапун с вода, и използвайте четка за зъби, с цел да приложите върху пантите, и незабавно ще забележите разликата.

7. Поддържайте ноктите си чисти
Когато работите в двора или в градината, най-вероятно най-после ще имате мръсни нокти. Но за какво да се оправяме с този проблем, в случай че вместо това може да бъде предотвратено? Разтрийте малко течен или корав сапун върху ноктите си, преди да започнете да работите в мръсотията. По този метод ще ги запазите чисти.

8. Отпушване на канали и пукнатини
Ако спрете и погледнете, ще видите пукнатини и канали в стените на вашия дом. Обикновено ги покриваме със специфичен гел или лепило, което не наподобява доста добре. Въпреки това, с цел да се отървете от тях по-естетически, може да употребявате сапун. Навлажнете дребен сапун и го използвайте, с цел да почистите ръбовете на лепилото или различен артикул, който сте употребявали за покриване на каналите. Важно е да извършите това, преди да изсъхне продукта, защото по-късно е мъчно да получите положителни резултати.

9. Омекотяване на кожени обувки
Въпреки че това не работи за всички типове обувки, малко сапун може да помогне да омекоти обувките от кожа, които са твърди за краката ви. Разтрийте го отвътре на обувката, оставете да престои няколко часа и се насладете на по-удобни обувки.

10. Отърваване от упорити петна посредством приложимост на сапун
Има всевъзможни типове почистващи средства за унищожаване на петна от облеклата. Някои от тях обаче са направени от химикали, които освен засягат тъканта, само че и това може да е неприятно за околната среда. За да предотвратите излагането на тези химикали, може да желаете да употребявате този елементарен трик с бял сапун. Поставете сапуна под тъканта, където има петна, овлажнете зоната и разтрийте, с цел да премахнете петната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР