Може да си мислите, че влюбването онлайн е невъзможно, но

...
Може да си мислите, че влюбването онлайн е невъзможно, но
Коментари Харесай

Защо мъжете, които срещате онлайн, са разочарование на живо?

Може да си мислите, че влюбването онлайн е невероятно, само че стотици образци на щастливо обвързани хора, които са се срещнали в мрежата, потвърждават противоположното.

Да се влюбиш в някого, който си срещнал в уебсайт за запознанства или в обществените мрежи е изцяло допустимо, и може да е в действителност прелестно. Но разочарованията не са малко.

Когато си пишете с някого и още не сте се срещнали, вие придавате сантиментален щрих освен на цялата връзка, само че и на личността на мъжа. Представяте си гласа му, жестовете му, придвижванията на тялото, прелестния му смях и възприятието му за комизъм, което струи в известията му. Но когато се запознаете, може да ви връхлети вълна от разочарования в действителността. Изведнъж осъзнавате, че индивидът, който сте си мислели, че сте опознали прелестно след месеци писмена връзка, се оказва същинско отчаяние.

Кои са 10-те аргументи мъжете, които срещате онлайн да са отчаяние онлайн?

1. Можете да си пишете когато и да е, което ви е комфортно.
Едно от примамливите качества на връзките онлайн е, че не изискват срещи, обособяване на особено време и взаимни отстъпки. Можете да си пишете, когато сте свободни, без да се чувствате притиснати от други условия. Когато срещнете индивида в действителния живот обаче, може да установите, че той е обезпокоен, като че ли крие нещо. Неспокоен е, нервозен, наподобява като човек, който за първи път срещате, макар че сте комуникирали от дълго време и писмената ви връзка не е издавала сходно държание.

2. Представяте си гласа му, който обаче ви разочарова в реалност.
Не единствено гласът е значим, макар че е от голяма важност. Интонацията на човек може да приказва доста повече за него самия. Тя е част от цялостния език на тялото. Когато се срещнете, може да осъзнаете, че методът му на изложение, стилът на другарство и интонацията му нямат нищо общо с упованията ви, даже ви напрягат.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

3. Той написа лъжливо добре.
Някои мъже се показват съвършено в писмената връзка. Умеят да споделят това, което желаете да чуете. Знаят по какъв начин да ви накарат да се почувствате специфична. На живо обаче внезапно се сблъсквате с човек, който няма нищо общо с оня, който сте си представяли. Той е безмълвен, въздържан, мъчно намира думите в пряк диалог, даже не се показва по този начин богато, както при писането.

4. По-уверени са зад екрана.
Едно от честите разочарования при срещите онлайн след дълга писмена връзка, е че пред вас застава един мъж с ниско самочувствие, нерешителен, с явно ниска самокритика, който ви се е коствал самонадеян зад екрана, само че онлайн е напълно различен.

5. Представят се за такива, каквито желаят.
Онлайн можем да сме всичко, за което мечтаем, само че в действителния живот не можем да го реализираме. Много постоянно това е едно от разочарованията, идващи след среща онлайн. В мрежата мъжът може да се показва за какъвто си пожелае и вие мъчно ще разберете истината. Но в действителния живот мъчно може да се скрие това, което другояче показва в интернет „ аз “-а си.

6. Фантазирате си за него.
Любовта е фикция. Дори влюбването онлайн е значително подправено, най-малко първоначално, тъй като се влюбваме в визията си за индивида до нас, придаваме му прелестни качества, които той не всеки път има. Впоследствие започваме да виждаме негативните му черти. В онлайн запознанствата тази илюзия може да е още по-голяма. По време на писмената връзка фантазиите ни са още по-развинтени и дълбоки, тъй като въобще не познаваме индивида в действителния живот. Това дава поле за безкрайни мечти, които по-късно могат да са разочароващи.

7. Неловко безмълвие.
Колкото и прелестна и напоителна да е била връзката ви, онлайн може да се разочаровате, тъй като мъжът може да не е толкоз приказлив, колкото е бил онлайн. Появява се тягостно неудобно безмълвие, което ви кара да се чувствате неловко.

8. Знаете единствено хубавите неща за него.
Лесно е да се влюбите онлайн, тъй като си говорите единствено за хубавите неща. И защото си представяте единствено приятни неща, свързани с личността на индивида от другата страна, вие изграждате подсъзнателно един положителен облик, който в действителността може да няма нищо общо с истината.

9. Несъществуваща химия.
Химията в действителност се случва. Тя не е небивалица и който се е влюбвал най-малко един път в живота си, знае това. Докато си пишете онлайн е доста допустимо да почувствате химия на прочувствено равнище, тъй като с този човек имате сходно схващане за живота, идентични цели, които сте обсъждали, имате сходни занимания и ползи. Всичко това може да ви накара да мислите, че сте разкрили сродната душа. Но в действителността може да се окаже, че химията не съществува – такава, каквато би трябвало да бъде, с цел да притегли същински двама души.

10. Страх от отрицание.
Някои хора избират да се срещат с хора онлайн, тъй като не са уверени, че онлайн някой ще ги хареса и ще се влюби в тях. Ниско самочувствие или мъчителен минал опит могат да се крият в този боязън. Разочарованието въпреки всичко може да пристигна, когато се срещнете онлайн и това е постоянно срещан проблем в интернет запознанствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР