Може да се каже, че обществената дистанция е оксиморон в

...
Може да се каже, че обществената дистанция е оксиморон в
Коментари Харесай

Коронавирусът предефинира понятието за зачитане на личното пространство

Може да се каже, че публичната отдалеченост е оксиморон в Италия, където да вървиш заловен за ръка с другари, да целуваш съседите си за привет и да потупваш бебетата по главичката е част от културата, предполагаща демонстриране на усеща. Новият вирус обаче бързо предефинира понятието за ценене на персоналното пространство за обичащите докосването италианци, южнокорейци, филипинци, американци, испанци и жителите на доста други гъсто обитаеми елементи на света.

Било поради държавни наредби или поради спазването на главните препоръки за публично здраве, хората стоят надалеч един от различен, с цел да не се заразят с ковид. Новите правила за държание плануват съблюдаване на разстояние от един до два метра, с цел да се предотврати заразяването с вируса, когато някой инфектиран кашля или приказва.

Болестта Ковид-19 се демонстрира при множеството инфектирани с леки или умерени признаци, а съществени признаци е по-вероятно да развият по-възрастните и хората, които имат други здравни проблеми. Огромната част от инфектираните се възвръщат.

Новата норма за позволена отдалеченост стана явно доказателство за въздействието на епидемията, която принуди учебни заведения, молове и спортни уреди да спрат работа и понижи опциите за срещи на публични места. Пред магазин за оръжия в Калифорния, пощенски офис в Унгария и супермаркет в Манила се образуваха опашки, на които купувачите съблюдават повече или по-малко допустима отдалеченост.

Домашното принуждение ескалира поради ковид

Спазването на социална отдалеченост в началото сътвори комплициране измежду купувачите, чакащи в супермаркет в Мадрид. Стигна се до замяна на внезапни реплики. Те обаче бързо схванаха, че с цел да се снабдят с желаните артикули, би трябвало да съблюдават разпоредбите.

Стандартите за съблюдаване на нужната отдалеченост демонстрират какъв брой близо са били хората един до различен преди този момент. Пасторите в черква в Сеул имаха много място, на което да се разположат, и доста празни пейки в храма, откакто взеха решение да водят неделната работа онлайн. Журналистите на конференция в Берлин седяха на столове, ситуирани на разстояние един от различен.

В Италия предходната седмица бе призната разпоредба на национално равнище, която задължава хората да стоят на разстояние от най-малко един метър един от различен. За къс интервал от време старите привички нацяло едно общество бяха обърнати нагоре с краката.

В страна, където да чакаш реда си, постоянно значи да си проправяш път с лакти измежду недисциплинирано голям брой, италианците почтително са се наредили на разстояние един от различен - един метър, два метра, от време на време на отсрещната страна на улицата - с цел да се избегне скупчване на хора в магазините и заразяване с вируса.

Търговците осигуриха ролетки за премерване на дистанцията.

"Станах очевидец на доста дисциплинираност, взаимност и съдействие - всички схващат, че първият паднал ще повлече и останалите ", съобщи Пиеро Емилио Винченци, притежател на магазин за домашна техника покрай Ватикана.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР