Може да получат по осем години затвор, каза районния прокурор

...
Може да получат по осем години затвор, каза районния прокурор
Коментари Харесай

Поръчителят на палежа на фризьорския салон в Бургас дал 150 лева на единия от извършителите

Може да получат по осем години затвор, сподели районния прокурор Мария Маркова

Единият от подпалвачите на бръснарницата в бургаския ж.к. “Зорница “ е получил 150 лв. от поръчителя, чийто претекст за палежа е персонален. Това сподели пред Нова телевизия началникът на Криминална полиция в Бургас Кирил Кирязов.

„ Двамата причинители бяха открити посредством осъществяване на оперативно-издирвателни мероприятия от сътрудниците от Пето РПУ и от отдела. Единият е малолетен, а другият е осъждан и даже е с изпитателен период. Мотивът им е финансов. Платено им е “, добави той.

„ Първо бяха открити причинителите на палежа. После стигнахме до поръчителят. Мотивът му е персонален интерес. Единият причинител е вземал 150 лв.. Те са счупили стъклото с палка. След това са разлели запалителна течност – нафта и по-късно я палят “, споделя шефът на криминалистите в Бургас. 

„ Собственикът на фризьорския салон твърди, че се познава с поръчителят и с причинителите от дълго време. Израснали са дружно, само че по-късно пътищата им се разделили “, сподели пък кореспондентът Цеца Алексова. 

Щетите са за десетки хиляди левове, добави тя. 

Мария Маркова от Районна прокуратура – Бургас пък разяснява, че за палежа причинителите може да получат наказване от една до осем години затвор. 

Тя посочи, че към този момент по досъдебното произвеждане има единствено един притеглен като обвинен за палежа. 

„ Към сегашния миг е открит един причинител. Събират се доказателства по отношение на съучастието на други лица, както и вероятно за поръчителят на това действие “, съобщи районният прокурор.

„ От събраният доказателствен материал се открива, че повода за палежа са предишни конфликтни взаимоотношения “, добави тя. 

„ Вчера разговарях със притежателя на салона, който отхвърля да застане пред камера. Той не пожела и да бъде упоменато името му. Бизнесменът твърди, че преди година е бил опожарен и различен негов обект “, сподели пък Алексова. 

„ В Районна прокуратура – Бургас се следи и досъдебно произвеждане от предходната година, само че става въпрос за заведение за бързо хранене. Делото е спряно заради несутановяване на причинителите, само че в случай че се откри, че подпалвачите на фризьорския салон имат съпричастност и към другото закононарушение, ще бъдат предявени нови обвинявания “, сподели още Мария Маркова. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР